Saramet: Bancile care dau credite prin Prima Casa mai au un plafon total de garantii de 480 mil. euro

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 16:30
2593 citiri
Saramet: Bancile care dau credite prin Prima Casa mai au un plafon total de garantii de 480 mil. euro

Bancile care acorda credite ipotecare prin programul "Prima Casa" mai au un plafon total de garantii de circa 480 mil. euro, dupa ce Ministerul Finantelor a propus suplimentarea plafonului cu inca 200 de mil. euro, a declarat presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet.

"Plafoanele epuizate de banci vor fi suplimentate de noi din aceasta rezerva de 200 de milioane de euro, astfel incat va exista continuitate pentru fiecare banca pana la sfarsitul anului. Daca se adauga aceasta suplimentare, plafonul total este de circa 480 milioane euro", a mentionat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.

Ministerul Finantelor a propus suplimentarea cu 200 de milioane de euro a plafonului de garantii disponibil pentru programul "Prima Casa", urmand sa fie accesat de bancile care au epuizat deja sumele alocate in ultima etapa si care vor sa mai acorde credite. Creditele sunt garantate de stat in proportie de 50%.

"Sunt aprobate aproximativ 100 de dosare pe zi. Ritmul se pastreaza, as putea spune ca in ultimele saptamani s-a inregistrat o anumita dinamica superioara. Odata cu masura de suplimentare a plafonului existent, avem certitudinea ca acest program va putea sa functioneze pana la finalul anului fara nicio problema, indiferent daca o banca termina mai devreme sau mai tarziu plafonul", a precizat Saramet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aurel Saramet prima casa, #banci programul prima casa, #credite prima casa , #Credit prima casa