BRD a acordat credite de peste 900 de milioane euro in programul "Prima Casa"

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 11:42
1921 citiri
BRD a acordat credite de peste 900 de milioane euro in programul "Prima Casa"

BRD Groupe Societe Generale a acordat, pana la inceputul lunii aprilie a acestui an, credite Prima Casa in valoare de peste 900 milioane euro, cele mai multe dintre acestea, respectiv 31%, fiind acordate in Bucuresti, au anuntat, luni, reprezentanti ai bancii.

Ponderea imprumuturilor acordate clientilor originari din orase cu mai mult de 200.000 de locuitori, excluzand Capitala, se ridica la 38%, potrivit Agerpres.

Primele trei orase din Romania in functie de numarul creditelor acordate sunt, in ordine, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca, iar in topul primelor 10 localitati, excluzand Bucurestiul, se afla, in ordinea descrescatoare a numarului de credite acordate, Constanta, Brasov, Craiova, Ploiesti, Galati, Oradea si Braila.

Din punctul de vedere al repartizarii pe zone geografice, cei mai multi clienti pentru creditele acordate in cadrul programului "Prima Casa" provin din Muntenia (52% din totalul creditelor), urmati de clientii din Transilvania (32%) si de cei din Moldova (16%).

Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor "Prima Casa", cei mai numerosi sunt clientii cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani (40%). 34% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 24% au varste ce depasesc 35 de ani. Cea mai redusa pondere o au clientii cu varste sub 25 de ani (2%).

Cel mai tanar titular al unui credit "Prima Casa" este in varsta de 19 ani, iar cel mai varstnic are 62 de ani. Titularii creditelor sunt in proportie de 61% barbati si de 39% femei, iar valoarea medie a imprumutului se ridica la aproximativ 39.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Prima Casa BRD, #credite prima casa, #distributie credite Prima Casa , #Credit prima casa