Millennium Bank isi extinde vanzarea de credite cu garantie ipotecara la nivelul intregii retele

Luni, 31 Martie 2008, ora 13:03
1240 citiri
Millennium Bank isi extinde vanzarea de credite cu garantie ipotecara la nivelul intregii retele

Millennium Bank Romania isi extinde, din aprilie, vanzarea produselor de creditare cu garantie ipotecara destinate populatiei in toate cele 41 de unitati bancare, in conditiile in care, pana in prezent, aceste produse erau disponibile doar in cele 11 centre financiare ale bancii.Millennium Bank ofera doua tipuri de credite cu garantie ipotecara pentru populatie, creditul ipotecar si creditul de nevoi personale cu ipoteca, a anuntat luni banca.


Creditul ipotecar are ca destinatie achizitia si constructia de imobile, putand fi acordat pe o perioada de cel mult 40 de ani. Suma maxima imprumutata poate ajunge la 500.000 euro sau echivalentul in franci elvetieni ori lei. Banca finanteaza maximum 85% din valoarea imobilului si respectiv 75% in cazul achizitiei de terenuri.


In cazul creditelor avand ca destinatie constructia unei locuinte, banca finanteaza 100% din cheltuielile de constructie. Pentru creditele de constructie se poate acorda o perioada de gratie de 24 de luni pentru rambursarea creditului.


Creditul de nevoi personale cu ipoteca este un produs destinat finantarii nevoilor generale ale clientilor, fara sa fie necesara justificarea destinatiei creditului catre banca. Pentru garantarea creditului, banca solicita ipoteca asupra unui bun imobil (apartament, casa sau teren) proprietate a debitorului sau a unei alte persoane - ruda sau prieten.


Creditul se acorda pe o perioada de pana la 30 de ani, suma maxima imprumutata fiind de 150.000 euro sau echivalentul in lei ori franci elvetieni. Banca finanteaza maximum 85% din valoarea imobilului in cazul in care este vorba despre o casa sau un apartament si respectiv 75% in cazul in care imobilul ipotecat este un teren.


Pentru obtinerea acestor credite, banca accepta cumularea a cel mult trei venituri nete lunare - imprumutat si doi codebitori. In plus, se accepta venituri obtinute din mai multe surse: salarii, bonusuri, comisioane din vanzari, venituri din participarea la consilii de administratie/cenzori, drepturi de autor, chirii, dividende, venituri din activitati liberale, pensii, rente viagere, venituri obtinute in strainatate, diurne, diurne pentru navigatori.


Pentru clientii care detin un pachet "Exclusiv" la Millennium Bank si care isi transfera salariul la banca se aplica o reducere de pana la 25% pentru comisionul de acordare a creditului.


Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe 11 octombrie 2007, prin deschiderea a 39 de sucursale, in Bucuresti si in alte opt orase din tara. Investitia initiala pentru Romania a fost de 40 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2011, banca estimeaza o investitie de 300 milioane euro, urmand ca numarul sucursalelor sa ajunga la 100 pana la sfarsitul anului 2009.