Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Top 5 cele mai bune credite pentru cumpararea unei case

Top 5 cele mai bune credite pentru cumpararea unei case


In contextul in care, de la declansarea crizei economice, piata imobiliara a fost sustinuta in proportie semnificativa prin programul Prima Casa, bancile incearca sa devina mai atractive si prin creditele imobiliare.

Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat ofertele bancilor in functie de costuri, avantaje particulare si disponibilitatea institutiei financiare de a acorda imprumuturi, pentru a identifica cele mai avantajoase cinci credite Prima Casa si cele mai bune cinci credite imobiliare.

Prima Casa

Credite imobiliare

Comparatii intre Prima casa si creditul imobiliar

Principalul avantaj al unui astfel de credit il reprezinta avansul de 5%, comparativ cu cel de 25% la creditele ipotecare in valuta. Pe de alta parte, suma maxima ce poate fi obtinuta accesand un credit Prima Casa este de 66.500 euro (conform ofertelor bancilor), in timp ce suma care poate fi obtinuta printr-un credit ipotecar este nelimitata, in functie de veniturile de care dispune solicitantul, garantiile aduse etc.

Diferentele de cost intre un credit imobiliar si unul Prima Casa s-au diminuat din 2009 pana in prezent, insa acestea sunt in continuare destul de evidente. De exemplu, in cazul creditului imobiliar in euro de la Garanti Bank, banca percepe un comision de analiza a dosarului de 600 euro, in timp ce comisionul de administrare lunara este 0,05%. Banca ofera gratuit asigurare de viata.

Nu exista limita privind suma maxima ce poate fi acordata, iar bunul imobiliar asupra caruia se pune ipoteca trebuie sa apartina solicitantului sau unei terte parti. In cazul in care clientul incaseaza salariul in cont Garanti Bank, beneficiaza de o dobanda redusa. Modul de calcul al dobanzii este: EURIBOR 6M (1,41%) + 5,55%= 6,96%.

In ceea ce priveste creditul "Prima Noastra Casa" pentru achizitionarea unei locuinte, in euro, de la CEC Bank, comisioanele de analiza dosar, rambusare anticipata, administrare credit sunt 0.

Debitorul trebuie sa plateasca FNGCIMM un comision de gestiune de 0.49% calculat anual la soldul garantiei (50% din valoarea finantarii) si un comision unic de analiza, in cazul emiterii unei Promisiuni de garantare de 0.15%, calculat la valoarea acesteia. Dobanda aferenta unui astfel de credit este 4.19% (4%+ Euribor 3M).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4068 ori