Mugur Isarescu a imprumutat 700.000 de lei de la UniCredit. Afla de ce

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:01
3222 citiri
Mugur Isarescu a imprumutat 700.000 de lei de la UniCredit. Afla de ce

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a contractat in luna august un imprumut de 700.000 de lei (155.000 de euro) de la UniCredit Tiriac Bank pentru a cumpara un apartament dintr-un complex rezidential situat in Capitala, in apropierea Arcului de Triumf.

Apartamentul, de 120 de metri patrati, are living si doua dormitoare, cu cate o baie fiecare, la care se adauga doua terase. Locuinta face parte din complexul rezidential Alia, dezvoltat tot cu finantare de la UniCredit Tiriac Bank.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca Isarescu a cumparat apartamentul pentru ca nu detinea o locuinta in Bucuresti.

"A optat pentru un credit in lei pentru ca sa nu-si asume niciun risc, intrucat imprumuturile in valuta comporta anumite riscuri. Asa cum a indemnat si populatia sa-si faca credite in moneda in care este platita, guvernatorul a optat pentru lei pentru ca are venituri in lei. Asta inseamna fara riscuri", a afirmat Vasilescu.

Creditul este cu dobanda variabila si a fost contractat pentru o perioada care sa nu angajeze veniturile din pensie ale guvernatorului, a precizat Vasilescu.

Isarescu detine impreuna cu sotia o casa de locuit in suprafata de 260 de metri patrati, in comuna Gruiu, sat Silistea Snagovului, precum si o casa de vacanta, de 88,8 metri patrati, in judetul Valcea.

Potrivit declaratiei de avere publicate de Agentia Nationala de Integritate, seful bancii centrale are depozite in banci de mai multe sute de mii de lei.

In primavara acestui an, firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finantat cu 25 milioane euro de UniCredit, a intrat in procedura insolventei, fiind administrata de Casa de Insolventa Transilvania.

Falimentele de pe piata imobiliara continua si in 2012

nsolventele se inmultesc in 2012. A venit randul companiilor mari si mijlocii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu credit apartament, #Mugur Isarescu credit imobiliar, #Mugur Isarescu cumparare apartament , #Credit imobiliar