Cum ajung americanii sa fie chiriasi in propriile locuinte

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 19:32
1884 citiri
Cum ajung americanii sa fie chiriasi in propriile locuinte

Bank of America a demarat un program pilot in statele americane Nevada, Arizona si New York pentru proprietarii de case care vor fi executate silit. Debitorii vor avea posibilitatea de a ramane in locuinte in calitate de chiriasi inainte ca proprietatile sa le fie vandute investitorilor, scrie Los Angeles Times.

In programul test sunt inclusi 1.000 de proprietari de case care urmeaza sa fie executate silit, si daca acesta are succes, ar putea fi extins si in California si ulterior la nivel national.

Avocatii sustin ca sansa oferita proprietarilor cu probleme de a ramane in case in calitate de chiriasi este favorabila atat pentru proprietari, comunitati, cat si pentru banci, fiind o solutie mai buna decat cea de a-i da pe oameni afara din locuintele lor. Confiscarea si vanzarea de case goale accelereaza scaderea preturilor locuintelor, considera acestia.

Institutia financiara nu intentioneaza sa ramana pentru mult timp proprietar al caselor debitorilor transformati in chiriasi. Banca spera sa nu detina casele mai mult de trei luni inainte de a le vinde investitorilor, pariind pe relansarea pietei imobiliare. Bank of America vrea ca prin acest program sa afle daca scoaterea din bilant a unui credit printr-o vanzare rapida la care acorda un discount semnificativ este o afacere mai buna decat procesul de executare silita care poate dura cateva luni sau chiar cativa ani in statele foarte reglementate cum este cazul New Yorkului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proprietari de case, #executare silita, #credite banci comerciale , #Credit imobiliar