Ghetea: Bancile vor relua creditul de consum in 2011

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 09:43
1538 citiri
Ghetea: Bancile vor relua creditul de consum in 2011

In acest an vom asista la reluarea creditului de consum, sustine presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, care a tinut sa precizeze ca nu va fi vorba de un "consum excesiv", noteaza NewsIn.

"De ce cred eu ca se va intampla reluarea vizibila a creditarii? Au existat cateva semnale ca Romania iese din recesiune, exista semnale ca autoritatile fac pasi pentru dezvoltarea infrastructurii, ca exista preocupare pentru diverse programe si, in acest context, cred ca este normal ca bancile sa fie alaturi de locul unde se intampla ceva (...)

In acest an vom asista, pe fondul unei stabilitati a veniturilor la nivelul persoanelor fizice, la reluarea creditului de consum. As vrea sa nu confundam acest lucru cu un consum excesiv, ca in 2007", a mentionat Ghetea.

Presedintele ARB considera ca primele semne in acest sens se vor vedea spre sfarsitul acestui an, cand populatia va fi mai interesata de credit, pe fondul unei stabilitati a veniturilor, in conditiile in care si la nivelul companiilor se va vedea "o stabilizare a situatiilor financiare".

Ghetea a mai spus ca sistemul bancar romanesc este pregatit pentru reluarea creditarii, iar in prezent sunt create produse care raspund noilor cerinte ale pietei.

"Noi nu mai putem sa vindem produsele care se vindeau in 2007, produse care in marea lor majoritate, daca vorbim de creditare, aveau un numitor comun.

Daca garantia era materiala si bine plasata intr-un oras, respectiv un teren pe care se afla sau nu se afla o costructie, era o garantie foarte buna. Acum trebuie sa uitam asta. Produsele noastre trebuie sa fie adaptate la noile conditii ale pietei", a mai spus Ghetea.

#ghetea banci, #credit consum, #ghetea banci credit, #credit , #Credit consum

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem