Bancile, in cautarea restantierilor. Vezi cum te poate depista banca

Joi, 23 Iunie 2011, ora 11:35
2235 citiri
Bancile, in cautarea restantierilor. Vezi cum te poate depista banca

Potentialii restantieri la banci pot fi depistati prin noile sistemele de analiza, prin care bancile pot vedea din timp care sunt sansele ca un client sa devina rau-platnic.

Pentru a vedea daca clientii sunt rau-platnici, banca apeleaza la unele siste,e;e concepute de firmele de consultanta prin care pot anticipa cu cateva luni inainte.

"Sistemul face anumite simulari, bazandu-se pe toate datele pe care banca le detine despre acel client. De exemplu, daca o persoana inregistreaza restante pentru ca angajatorul ii vireaza salariul cu intarziere, sistemul depisteaza si alti clienti ai bancii, angajati ai aceleiasi firme, care sunt pe cale de a deveni restantieri", a declarat Aura Cadis, senior project manager in cadrul firmei de consultanta Horvath & Partners, potrivit Adevarul.

Printre solutiile pe care le au bancile sau recuperatorii, se numara in prima instanta trimiterea unui sms catre potentialul rau-platnic.

In prima jumatate a anului, bancile au trimit aproximativ 23 de milioane de sms-uri catre clienti, ceea ce reprezinta 45% din totalul sms-urilor la nivelul pietei de mobile marketing.

In ultima instanta recuperatorii sau bancile apeleaza la actionarea in instanta sau la executarea silita.

Potrivit unor datele ale Biroului de credit, la sfarsitul lunii aprilie, peste 720.000 de romani inregistrau restante la banci mai mari de 30 de zile, in valoare de 6,23 de miliarde de lei.

#restante banci, #birou credite, #restante populatie, #client rau platnic, #restantiei, #banci , #Birou credite