Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UBS va primi finantare de urgenta, inregistrand cele mai mari pierderi

UBS va primi finantare de urgenta, inregistrand cele mai mari pierderi

UBS AG, cea mai mare banca din Elvetia, a fost nevoita sa accepte finantare de urgenta in valoare de 59,2 miliarde dolari din partea guvernului, dupa ce a fost creditorul european ce a inregistrat cele mai mari pierderi in urma crizei creditelor, relateaza Bloomberg. UBS va obtine o injectie de capital in valoare de 6 miliarde franci aproximativ 5,2 miliarde dolari din partea guvernului, pentru a o ajuta sa puna bazele unui fond pentru active neperformante in valoare de 60 miliarde dolari, ce urmeaza sa fie sustinut de banca centrala, potrivit unui comunicat al guvernului.


Credit Suisse Group AG a colectat 10 miliarde franci de la investitori , printre care si Autoritatea de Investitii din Qatar si-a anuntat pierderi pentru al treilea trimestru.


Masurile vor ajuta bancile sa respecte regulile mai aspre cu privire la capital, ce urmeaza sa fie introduse de Comisia Federala Bancara si sa reduca ponderea activelor riscante in bilantul contabil al UBS. Guvernul planuieste sa majoreze plafonul de garantare a depozitelor si este gata sa garanteze imprumuturile interbancare pe termen lung si scurt, pentru bancile elvetiene.

Banca centrala a Elvetiei va sustine noul fond cu credite de pana la 54 miliarde dolari, potrivit guvernului. Banca centrala va percepe dobanda si va avea dreptul la o parte din profituri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1136 ori