Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UBS a inregistrat o pierdere trimestriala de 1,75 miliarde dolari

UBS a inregistrat o pierdere trimestriala de 1,75 miliarde dolari

UBS AG, banca elvetiana cu cele mai mari active, a afisat o pierdere de 1,98 miliarde franci elvetieni (1,75 miliarde dolari) in primul trimestru al acestui an, dupa deprecierea activelor dificil de tranzactionat, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, UBS a inregistrat pierderi de 11,6 miliarde franci elvetieni, iar pentru primul trimestru din 2009 estima o pierdere de circa 2 miliarde franci.


Directorul executiv Oswald Gruebel a anuntat 7.500 disponibilizari, a inlocuit doi membri ai consiliului si a vandut divizia braziliana a UBS de la preluarea functiei, in februarie. Acesta le-a spus investitorilor la reuniunea anuala ca redresarea profitabilitatii "este cea mai urgenta" problema a UBS, pentru ca trebuie sa recastige increderea clientilor si a investitorilor.


"Nu este vorba numai de a aduce compania pe castig, este o problema de credibilitate", a declarat Raoul Paglia, manager de fonduri in cadrul BSI SA. "Au o problema de imagine, pe care trebuie sa incerce sa o rezolve", a adaugat acesta, potrivit Newsin.


Actiunile UBS s-au apreciat cu 5,9% in acest an, aducand valoarea bancii la 46,2 miliarde franci. Credit Suisse Group AG a avansat cu 57%, depasind UBS ca valoare de piata.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1294 ori
Citeste mai multe despreactiuni disponibilizari pierderi ubs