Seful AVAS: Trebuie schimbat consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea

Joi, 19 Februarie 2009, ora 12:36
1629 citiri
Seful AVAS: Trebuie schimbat consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea

Presedintele AVAS, Mircea Ursache, care este si membru in consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, a declarat astazi ca va propune "schimbari majore" la prima adunare generala a actionarilor Fondului, considerand ca este necesara o schimbare a consiliului de supraveghere.

"Fondul Proprietatea nu a inregistrat in ultimii ani succesul la care s-ar fi asteptat si este necesara schimbarea consiliului de supraveghere, iar la prima adunare generala a actionarilor voi propune schimbari majore", a spus Ursache.

"Actionarii privati ai Fondului, care au ajuns la peste 30% (din capital n.r.), trebuie sa aiba un sfert din membrii consiliului de supraveghere", a adaugat seful AVAS. Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 2.068, detinerea lor fiind de 30,62%.

Comisia de selectie a administratorului Fondului a suspendat procedura de selectie pentru modificarea caietului de sarcini deoarece "nu este acceptat sa lasi puteri discretionare administratorului si nu cred ca administratorul ar trebui sa poata vinde participatii din portofoliul Fondului in urmatorii ani", a mentionat seful AVAS.

Fondul Proprietatea a suspendat selectarea administratorului pana pe 4 martie, ca urmare a unei decizii a guvernului, care controleaza Fondul, prin Ministerul Finantelor.

Pe 11 februarie urma sa se incheie prima faza a procesului de selectie, in urma careia ramaneau in competitie cel mult cinci potentiali administratori. Pe 22 ianuarie au fost depuse opt oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley si Julius Baer.

Pentru 2008, Ursache estimeaza un profit operational net al Fondului de peste 150 milioane euro.

 

#actionari, #avas, #consiliu, #fondul, #proprietatea, #supraveghere , #stiri Credit Suisse