Revin fuziunile si achizitiile de companii!

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 10:11
1619 citiri
Revin fuziunile si achizitiile de companii!

Creditorii sectorului corporate anticipeaza o revenire a activitatii din domeniul fuziunilor si achizitiilor de companii in acest an, dupa ce in 2009 piata de profil s-a injumatatit, potrivit publicatiei The Times.

Bancile considera ca revenirea increderii in randul directorilor executivi ai companiilor si cresterea apetitului institutiilor de credit pentru afaceri ar trebui sa ofere sprijin achizitiilor in 2010.

"Cred ca am vazut cel mai redus nivel al pietei in 2009, iar conditiile sunt tocmai potrivite pentru reluarea activitatii in 2010", a declarat Anthony Parsons, seful diviziei de fuziuni si achizitii a Deutsche Bank.

Bancheri avertizeaza, totusi, asupra pericolului de a renunta la precautie . Valorea totala a achizitiilor si fuziunilor din Europa a scazut la 682,5 miliarde de dolari in 2009, de la 1.857 miliarde de dolari in 2007, cel mai bun an dupa 1995.

"Suntem optimisti pentru anul acesta, cand este foarte probabil sa apara o perioada de revenire, si nu una cu recorduri", a afirmat Zac Brech, analist la Credit Suisse.

Anul trecut a fost dominat de tranzactiile din sectorul financiar, cu o pondere de 18% in valoarea totala la nivel mondial. In 2010, insa, si alte sectoare, precum cele de energie si resurse naturale par pregatite pentru fuziuni si achizitii.

Astfel, grupul francez de utilitatii GDF Suez ar putea prelua International Power, cu o valoare de piata de 4,7 miliarde de lire sterline. Grupurile petroliere importante ar putea incerca sa cumpere compania de explorare Tullow Oil (10,5 miliarde de lire), incurajati de succesul acesteia in Africa de Vest.

In sectorul media, Aegis, in valoare de 1,4 miliarde de lire, pare vulnerabila la o eventuala oferta, in absenta unui presedinte executiv. Un posibil cumparator ar fi compania Havas, din Franta.

Analistii sectorului aerian anticipeaza ca Ryanair va inainta o a treia oferta pentru transportatorul neprofitabil Aer Lingus. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fuziune, #achizitii, #companie, #banci , #stiri Credit Suisse