Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Perspectiva negativa de la S&P, pentru 15 banci europene. Cateva, prezente si in Romania

Perspectiva negativa de la S&P, pentru 15 banci europene. Cateva, prezente si in Romania


Agentia de evaluare Standard & Poors a anuntat marti ca a revizuit, de la 'stabila' la 'negativa', perspectiva pentru 15 banci europene, printre care se numara Credit Suisse, Deutsche Bank si Barclays, dupa ce parlamentarii europeni au aprobat un mecanism de restructurare a bancilor in dificultate, transmite Reuters.

Luna aceasta, Parlamentul European a adoptat in mod definitiv Mecansimul unic de solutionare care ar trebui sa faca mai usor si mai ieftin pentru contribuabil procesul de inchidere a bancilor cu probleme. Prin intermediului unui fond alimentat chiar de banci, procesul de restructurare a institutiilor financiare cu probleme ar trebui sa nu ii afecteze pe contribuabili.

Standard&Poors apreciaza ca sprijinul guvernamental extraordinar pentru banci ar urma sa se diminueze pe masura ce organele de reglementare implementeaza cadrul de solutionare a institutiilor financiare cu probeleme.

In consecinta, S&P a decis sa revizuiasca de la 'stabila' la 'negativa', perspectiva pentru urmatoarele banci: ABN AMRO Bank N.V., Banca Popolare dell'Emilia Romagna S.C., Bank of Ireland, Banque Internationale a Luxembourg, Barclays Bank PLC, Caisse Centrale du Credit Mutuel, Credit Suisse AG, Deutsche Bank AG, Deutsche Pfandbriefbank AG, ING Bank N.V., KBC Bank N.V., LGT Bank AG, Swedbank AB, UBS AG si VP Bank Verwaltungs-und Privat-Bank AG.

In schimb, S&P a imbunatatit ratingurile pentru alte doua banci europene: Danske Bank A/S la 'A/A-1' de la 'A-/A-2', si Argenta Spaarbank N.V. la 'A-' de la 'BBB+'. De asemenea, agentia de evaluare a decis sa mentina sub supraveghere cu implicatii negative ratingul altor cinci banci.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1309 ori