Moody's a retrogradat ratingul Japoniei

Luni, 18 Mai 2009, ora 16:20
1296 citiri
Moody's a retrogradat ratingul Japoniei

Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat Japonia luni, coborand ultimul rating pentru credite in valuta din categoria triplu-'A', in cadrul unei miscari ce ar putea reinnoi speculatiile de pe piata cu privire la bonitatea natiunilor bogate, mai ales a Statelor Unite, relateaza Reuters.

Retrogradarea la 'Aa2' de la 'AAA' a reprezentat o lovitura dura pentru Japonia, care nu are aproape deloc expunere la datorii in valuta.

Moody's a urcat, insa, ratingul pentru credite in yeni al orasului Tokyo, de la 'Aa3' la 'Aa2', spunand ca piata interna de obligatiuni are capacitatea de a face fata planurilor guvernamentale privind creditarea.

Argumentele miscarii efectuate de agentia de evaluare financiara ar putea sustine speculatiile de pe piata conform carora Statele Unite nu merita cel mai ridicat calificativ pentru credite.

"Miscarea prin care a fost coborat ratingul pentru obligatiuni in valuta al Japoniei, de la 'Aaa' deschide calea speculatiilor cu privire la alte decizii asemanatoare pe care ar putea sa le ia Moody's", a spus Kenro Kawano, strateg la Credit Suisse, Tokyo.

Economia Japoniei a fost afectata de un colaps al exporturilor incepand cu septembrie 2008, desi exista semne ca cea mai dificila perioada a recesiunii s-a incheiat.

Economia tarii s-a comprimat cu o rata anuala de 12,1% in ultimele trei luni din 2008, iar analistii se asteapta ca ritmul scaderii PIB-ului sa fie asemanator si in primul trimestru din 2009.

Banca centrala a estimat ca economia s-a comprimat cu 3,2% in anul fiscal 2008. Banca centrala publica perspectiva asupra economiei de doua ori pe an, in aprilie si octombrie, pentru ca mai apoi datele sa fie revizuite in ianuarie si iulie.

La sfarsitul lunii martie, Banca Mondiala a estimat ca PIB-ul Japoniei ar urma sa scada cu 5,3% anul acesta, in timp ce in 2010, PIB-ul va creste cu 1,5%. 

 

Cum susțin fără să vrea majoritatea turiștilor eliminarea cash-ului plănuită de autorități
Cum susțin fără să vrea majoritatea turiștilor eliminarea cash-ului plănuită de autorități
Aproximativ 37% dintre români plănuiesc să plece în vacanţă peste hotare anul acesta şi o treime dintre ei intenţionează să cheltuiască între 201 şi 600 de euro de persoană, în vreme...
Avertisment BNR: Stabilitatea financiară din România, amenințată de echilibrele macroeconomice precare!
Avertisment BNR: Stabilitatea financiară din România, amenințată de echilibrele macroeconomice precare!
Tensionarea echilibrelor macroeconomice a continuat să se manifeste de la data ultimului Raport, nivelul și persistența deficitelor gemene generând riscuri importante la adresa stabilității...
#criza, #economie, #japonia, #moody, #rating, #retrogradare, #s , #stiri Credit Suisse

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  9. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  10. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei