HSBC a inregistrat o scadere de 57% a profitului din primul semestru

Luni, 03 August 2009, ora 12:17
1183 citiri
HSBC a inregistrat o scadere de 57% a profitului din primul semestru

HSBC Holdings Plc, cea mai mare banca din Europa, a afisat in primul semestru o scadere cu 57% a profitului, dupa ce a facut provizioane de 13,9 miliarde dolari, pentru a acoperi pierderile din credite, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net a scazut la 3,35 miliarde dolari, de la 7,72 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat HSBC.

Rezultatul a depasit estimarea medie a analistilor, ce mizau pe o pierdere de 600 milioane dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Preluarea creditorului Household International Inc., in 2003, a dus la provizioanele de 53 miliarde dolari anuntate de banca in ultimii trei ani.

Afectat de cresterea numarului de credite neperformante din Statele Unite, grupul HSBC a decis in martie sa sisteze creditarea de consum si ar putea restructura divizia de carduri de credit a bancii, in cazul in care economia Statelor Unite se deterioreaza.

"Ne asteptam ca 2009 sa fie un an critic in ceea ce priveste pierderile din credite", a declarat Michael Chang, analist in cadrul Deutsche Bank AG.

Pierderile HSBC din deprecierea activelor si din credite sunt deja de doua ori mai mari decat cele ale Credit Suisse Group AG si Barclays Plc, potrivit datelor Bloomberg.

Pierderile inregistrate de HSBC din al treilea trimestru din 2007, de 42,2 miliarde dolari, se compara cu pierderile de 20,1 miliarde dolari inregistrate de Barclays si cu pierderile de 18,9 miliadre dolari inregistrate de Credit Suisse. 

#profit, # credite, # active , #stiri Credit Suisse