Franklin Templeton si Morgan Stanley isi ascut ofertele pentru infruntarea finala la Fondul Proprietatea

Sambata, 30 Mai 2009, ora 16:09
1684 citiri
Franklin Templeton si Morgan Stanley isi ascut ofertele pentru infruntarea finala la Fondul Proprietatea

Gigantii americani Franklin Templeton si Morgan Stanley au intrat pe ultima suta de metri a cursei pentru administrarea activelor de aproape 3 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea, trofeul castigator revenind celui care va propune cel mai mic comision de administrare.

Comisia responsabila de selectia administratorului Fondului Proprietatea (FP) a ales doi finalisti pentru a treia si ultima etapa a procedurii de selectie in care Franklin Templeton Investment Management si Morgan Stanley Investment Management vor licita ofertele finale cu onorariile de administrare.

"Anuntul privind castigatorul final va fi anuntat pana la mijlocul lunii iunie. Daca in prima etapa a selectiei Comisia a analizat experienta locala a candidatilor, iar in cea de-a doua, capacitatea tehnica de a administra activele Fondului, in ultima etapa va fi analizata oferta financiara", a spus Enache Jiru, presedintele Comisiei de Selectie.

Perdantii celei de-a doua etape sunt Aviva Investors, ING Investment Management si BlackRock Invesment. Acestia se alatura celor trei competitori care nu au trecut de prima etapa de selectie, respectiv FINAG Holding (Erste), Julius Baer si consortiul format din Credit Suisse si OTP.

Franklin Templeton si Morgan Stanley sunt doi dintre cei mai mari administratori de active din lume, fiecare avand in gestiune active nete de peste 400 mld. euro. Cei doi colosi au intrat in lupta pentru activele Fondului Proprietatea prin intermediul diviziilor din Londra. 

#fondul proprietatea, # Templeton, # Stanley , # finalisti, # active, # administrare , #stiri Credit Suisse