Credit Suisse va emite obligatiuni de sase miliarde franci elvetieni

Marti, 15 Februarie 2011, ora 09:37
999 citiri
Credit Suisse va emite obligatiuni de sase miliarde franci elvetieni

Credit Suisse va emite catre doi actionari obligatiuni in valoare de sase miliarde de franci elvetieni (6,2 miliarde dolari), care pot fi convertite in actiuni in cazul in care banca ar avea probleme financiare, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Decizia poate fi un stimulent binevenit pentru piata obligatiunilor de acest tip (contingent convertible bonds), cu o valoare potentiala de 1.000 de miliarde de dolari, cosiderata de autoritatile de reglementare o modalitate de a constitui capital si a proteja contribuabilii.

Credit Suisse va vinde obligatiunile catre Qatar Holding si Olayan Group, doi actionari mari din Orientul Mijlociu care au sustinut banca in timpul crizei financiare.

Cei doi actionari detin participatii de cate 6% la Credit Suisse, iar convertirea obligatiunilor le-ar majora cotele la 10%.

Directorul general al Credit Suisse, Brady Dougan, crede ca tranzactia corespunde convingerii ca acest tip de obligatiuni poate reprezenta o sursa materiala de capital pentru industria bancara.

Obligatiunile au rolul sa confere bancii o protectie suplimentara, in cazul erodarii capitalului si inlocuiesc obligatiunile hibrid.

#credit, #suisse, #obligatiuni, #franci elvetieni, #miliarde , #stiri Credit Suisse