Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credit Suisse este probabil sa nu inregistreze profit in primul trimestru din 2008

Credit Suisse este probabil sa nu inregistreze profit in primul trimestru din 2008
Credit Suisse a avertizat joi ca este putin probabil sa inregistreze profit in primul trimestru din 2008 din cauza pierderilor cauzate de datorii si a pietelor dificile, insa deprecierile activelor anuntate in februarie nu au fost atat de grave cum estimau initial, relateaza Reuters. Banca a anuntat, in cadrul unui comunicat, ca a fost pe profit pana la sfarsitul lunii februarie, insa conditiile pietei sunt mai dificile in martie.


"Pe fondul conditiilor dificile din piata din luna martie, in prezent Credit Suisse considera ca este putin probabil sa inregistreze profit in primul trimestru", a mai anuntat banca.Banca a coborat estimarea anterioara a pierderilor cauzate de deprecieri ale activelor sustinute prin credite ipotecare, cu 200 milioane franci elvetieni, la 2,86 miliarde franci.In februarie, banca a socat pietele prin afisarea unor pierderi de 2,85 miliarde dolari din deprecieri de active si a concediat unii traderi dupa ce a descoperit erori in bilanturile contabile.Banca estimase anterior ca va inregistra profit in primul trimestru si ca pierderile vor duce la scaderea profitului net cu 1 miliard dolari, dupa ce a luat in calcul reducerile de taxe si anularea unor prime pentru angajati.Deprecierile activelor sunt ultimele dintr-o serie de socuri inregistrate de banci la nivel mondial, socuri precum noile expuneri la creditele ipotecare cu grad de risc ridicat anuntate de UBS si preluarea de urgenta a bancii americane de investitii Bear Stearns de catre concurenta JP Morgan.Credit Suisse anuntase anterior pierderi legate de creditele ipotecare de 2 miliarde franci elvetieni in 2007.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 780 ori