Credit Suisse, data in judecata pentru fraudarea investitorilor

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 23:21
1362 citiri
Credit Suisse, data in judecata pentru fraudarea investitorilor

Credit Suisse Group este dat in judecata in vederea obtinerii unor daune de 24 de miliarde de dolari de catre proprietari imobiliari din SUA care acuza banca elvetiana de fraudarea investitorilor cu active din statiuni americane, precum Yellowstone Club, aflat in prezent in faliment.

Reclamantii acuza in actiunea deschisa la un tribunal federal din Idaho ca Credit Suisse s-a asociat cu compania imobiliara Cushman & Wakefield (la randul ei parata in dosar) pentru a creste artificial valoarea proiectelor din statiuni.

Schema avea rolul sa indatoreze excesiv atat statiunile cat si cumparatorii de proprietati imobiliare, iar Credit Suisse sa incaseze "comisioane uriase", sa prescrie imprumuturile sau sa preia controlul asupra unor astfel de active la un pret cu mult inferior valorii de piata.

In acelasi timp, Credit Suisse nu a fost expusa niciunui fel de risc, se arata in plangere. Reprezentantii Credit Suisse si ai & Wakefield au refuzat sa comenteze.

Unul dintre reclamanti este Beau Blixseth, care sustine ca a pierdut bani precum si dreptul de proprietate asupra Yellowstone Club , construit de tatal sau.

Reclamantii vor ca procesul sa devina unul colectiv pentru investitorii in active imobiliare in zonele implicate si cer daune in valoarea totala de 24 miliarde de dolari. 

#credit suisse, #fraudare, #judecata , #stiri Credit Suisse