Credit Suisse da salariatilor Petrom un credit de 235 milioane euro

Miercuri, 10 August 2005, ora 00:24
975 citiri

Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, s-a declarat nerabdator sa vada raportul SRI, invocat de presedintele Traian Basescu pentru a vedea daca este incriminat sau nu de acesta, in aceeasi zi in care Credit Suisse First Boston a fost mandatat sa achizitioneze 8% din actiunile Petrom.

A"Astept cu nerabdare sa vad raportul SRI, sa vad daca ma incrimineaza sau nu. Nu inteleg de ce doua personalitati (presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu-n.r.) discuta pe aceasta temaA", a declarat, pentru Averea, Liviu Luca.

Acesta a precizat ca faptul ca o banca de prestigiu precum Credit Suisse a acceptat sa finanteze achizitionarea parchetului de 8%, arata credibilitatea de care se bucura sindicatul pe care il conduce. Luca a afirmat ca Asociatialor Salariatilor din Petrom intentioneaza sa cumpere intreg pachetul de actiuni, pentru ca mai mult de 50.000 de angajati ai Petrom au trecut pe la notar si au mandatat conducerea Asociatiei in acest sens.

Consortiul format din banca de investitii Credit Suisse First Boston, casele de avocatura Squires, Sanders&Dempsey, Voicu& Filipescu si Asociatia Salariatilor din SNP Petrom negociaza cu Guvernul Romaniei cumpararea pachetului de opt la suta din actiunile Petrom.

Liviu Luca: A"Astept cu nerabdare raportul SRI, sa vad daca ma incrimineaza sau nuA"

Echipa formata din specialisti, desemnati de catre membrii consortiului, are rolul de a prezenta si de a discuta cu reprezentantii statului roman, intr-un mod transparent si profesional, toate aspectele legate de aceasta tranzactie. Credit Suisse First Boston este mandatata sa finanteze cu 235 milioane euro cumpararea pachetului de opt la suta din Petrom de catre Asociatia Salariatilor pe baza vanzarii ulterioare catre banca finantatoare a unei parti din pachetul de opt la suta.

Profitul care va ramane sub forma de actiuni va fi distribuit cu titlu gratuit in mod echitabil tuturor salariatilor si fostilor salariati ai SNP Petrom conform legii.

Distribuirea actiunilor se va face transparent, modalitatea de distribuire urmand sa fie clar reglementata.

Autor: Florin Rusu

Averea