Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alcatel-Lucent anunta pierderi pe primul trimestru, din cauza costurilor fuziunii

Alcatel-Lucent anunta pierderi pe primul trimestru, din cauza costurilor fuziunii
Grupul de echipament pentru telecomunicatii franco-american Alcatel Lucent a anuntat o pierdere de operare in primul trimestru, din cauza costurilor fuziunii transatlantice, de 13,4 miliarde de dolari si a estimat ca vanzarile vor creste cu 10% in al doilea trimestru fata de primul.

Alcatel-Lucent, al doilea mare furnizor mondial de echipament de telecomunicatii, a anuntat o pierdere de operare de 244 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, fata de un profit de 246 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Fuziunea companiilor Alcatel si Lucent, anuntata in primavara anului 2006 si finalizata in decembrie, a creat nesiguranta in jurul alegerilor tehnologice strategice ale viitorului grup.

Grupul, care a publicat, luna trecuta, o avertizare in privinta vanzarilor, a spus, vineri, ca estimeaza o crestere a vanzarilor anuale intre 4 si 6% la un nivel constant al cotelor de schimb valutar. Previziunile pentru al doilea trimestru sunt, de asemenea, calculate pentru cote de schimb valutar constante.

Actiunile Alcatel-Lucent au scazut la anuntul rezultatelor, insa s-au apreciat, apoi, cu 4,5%, datorita unei urcari a ratingului de catre

Credit Suisse si comentariilor pozitive ale analistilor.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori