Actiunile companiilor siderurgice europene pierd teren

Joi, 04 Ianuarie 2007, ora 08:57
843 citiri

Actiunile marilor companii siderurgice europene au inregistrat scaderi semnificative miercuri, dupa ce grupul bancar elvetian Credit Suisse a anuntat ca se asteapta la o scadere a castigurilor inregistrate de aceste companii in 2007, informeaza AP.

Credit Suisse le-a recomandat investitorilor sa-si reduca participatiile pe care le detin in sectorul otelului, motivand aceasta recomandare prin reducerea preturilor la metale pe piata din Asia, unde estimeaza ca o tona de otel se va comercializa la un pret mai mic cu 150 - 200 de dolari (113 - 150 euro) decat in Europa.

'Piata americana a otelului incepe sa devina din ce in ce mai competitiva si se intrevad probleme si pentru Europa. Se pare ca grupurile siderurgice occidentale nu pot face mare lucru pentru a rezolva aceasta problema. In consecinta, ne asteptam la o scadere a castigurilor in 2007', a apreciat Credit Suisse.

Actiunile Mittal Steel Co. NV au scazut cu 2,6 procente pana la 32,01 euro, in timp ce titlurile Arcelor SA, companie ce este pe cale sa fie preluata de Mittal, au pierdut 0,6 procente, pana la 43,25 euro. Similar, actiunile grupului siderurgic finlandez Outokumpu Oyj, al doilea producator de oteluri inoxidabile din lume, au pierdut 2,3 procente, pana la 29,29 euro, iar actiunile grupului siderurgic german ThyssenKrupp AG au pierdut 1,7 procente, pana la 36,06 euro.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)