Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: Intesa Sanpaolo Bank acorda maxim 50.000 euro

Prima Casa: Intesa Sanpaolo Bank acorda maxim 50.000 euro

Intesa Sanpaolo Bank Romania are dosare in lucru pentru credite prin programul "Prima Casa" in valoare de 7,7 milioane euro, in conditiile in care valoarea medie a unui imprumut este de 45.000-50.000 euro, au spus pentru NewsIn reprezentanti ai bancii.

"Avem dosare in lucru la nivel de retea de 7,7 milioane euro. Este adevarat ca, la nivelul lunii septembrie, nu aveam inca imprumuturi trase efectiv, insa in prezent avem cateva zeci de cereri aprobate de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri", au precizat acestia.

Plafonul garantiilor aprobat pentru Intesa Sanpaolo Bank la demararea programului "Prima Casa" este de 40 milioane euro.

Presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, a anuntat vineri ca guvernul va retrage 220-280 milioane euro de la 7-8 banci implicate in programul "Prima Casa" care au consumat foarte putin din plafonul garantiilor atribuite si va redistribui sumele bancilor care au acordat cele mai multe credite.

Printre bancile care, la prima evaluare a Fondului, fie nu dadusera inca imprumuturi prin "Prima Casa", fie acordasera foarte putine se numara Intesa Sanpaolo Bank, Emporiki, Bancpost, Credit Europe Bank sau CEC Bank.

Intesa Sanpaolo Bank a anuntat la inceputul lunii august ca a lansat creditul "Prima Casa", pentru care percepe o dobanda anuala efectiva (DAE) estimata la 5,62% la euro si la 14,01% la lei si pentru care solicita un venit minim de 450 lei sau echivalent in euro, banca acceptand cel mult trei codebitori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1884 ori
Citeste mai multe despreintesa sanpaolo bank dosare credite