IMM-urile ar putea primi finantare de la GarantiBank Romania

Marti, 09 Martie 2010, ora 14:39
1690 citiri
IMM-urile ar putea primi finantare de la GarantiBank Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Garanti Bank sunt in proces de negociere si ar putea semna in urmatoarele 2-3 luni un acord de finantare de 10 milioane euro, in scopul creditarii IMM-urilor, a spus marti ambasadorul Turciei in Romania, Ayse Sinirlioglu.

"BERD are posibilitatea de a acorda credite pentru Romania prin intermediul Garanti Bank si Credit Europe Bank.

De altfel, un acord de 10 milioane euro pentru sustinerea IMM-urilor intre GarantiBank si BERD ar putea fi semnat in urmatoarele 2-3 luni", a declarat ambasadorul.

"Vom dezvalui toate detaliile despre acest acord dupa finalizarea sa", a precizat presedintele GarantiBank, Murat Atay, care a adaugat ca GarantiBank Turcia si BERD au semnat un acord in valoare de 50 milioane euro.

Atay a mentionat ca si-a propus ca, in urmatorii doi ani, reteaua de unitati aproape sa se dubleze, prin deschiderea a 50 de noi unitati, de la 51 pe care le detine deja in Romania, precizand ca "este momentul potrivit pentru a investi, in conditiile in care costurile sunt mai mici". Sase unitati noi ar putea fi deschise in interval de o luna.

De asemenea, BERD se afla in prezent in discutii cu cealalta banca cu capital turcesc din Romania, Credit Europe Bank, a precizat vicepresedintele Credit Europe Bank Romania, Onur Sekizyarali.

In Romania, BERD mai acorda finantare pentru IMM-uri prin intermediul Bancii Transilvania si BCR.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#imm, #garantibank, #berd, #finantare , #stiri Credit Europe Bank