Finansbank a devenit Credit Europe Bank

Marti, 13 Martie 2007, ora 08:21
1289 citiri

Finansbank a devenit, incepand cu 12 martie, Credit Europe Bank, dupa asocierea, in august 2006, a Finansbank A.S. Turcia cu Banca Nationala a Greciei, au anuntat, luni, intr-o conferinta de presa oficiali ai bancii.

Institutia financiara elena a achizitionat pachetul de control de 46 la suta din actiuni contra sumei de 2,3 miliarde dolari, Finansbank A.S. Turcia fiind evaluata la 5 miliarde dolari. In urma vanzarii, Finansbank si celelalte banci membre ale Grupului FIBA isi schimba sau isi vor schimba in viitorul apropiat numele in Credit Europe Bank.

Credit Europe Bank isi va mentine caracterul de institutie financiara universala si va actiona pentru cresterea cotei de piata actuale de 15 la suta pentru produse financiare specifice, cum ar fi cartile de credit sau reteaua POS. Serviciile oferite de banca se adreseaza in continuare atat companiilor comerciale, locale sau multinationale, cat si persoanelor fizice, Credit Europe Bank detinand in prezent un portofoliu de peste 350.000 clienti persoane fizice si peste 20.000 clienti companii.

Credit Europe Bank ofera produse si servicii adresate persoanelor fizice, IMM-urilor si companiilor prin 70 de sucursale si agentii. In prezent banca detine in Romania 70 de sucursale si agentii, avand 1.700 de angajati, iar pana la sfarsitul anului 2007, Credit Europe Bank vizeaza largirea retelei la peste 100 de sucursale si 2.000 de angajati.

Oficialii Credit Europe Bank apreciaza ca piata bancara din Romania va cunoaste o usoara scadere a ritmului de dezvoltare insa obiectivul companiei pentru urmatorii doi ani este de a se numara intre primele 10 institutii financiare de pe piata locala. In anul 2007, Credit Europe Bank intentioneaza sa atinga o cota de piata de 2 la suta pentru totalul activelor si sa se numere intre primele trei companii pe segmentul produselor si serviciilor financiare de retail.

'Credit Europe Bank nu este o banca noua pe piata, ci o noua valoare. Strategia noastra este aceea de a oferi credite si servicii financiare la standarde europene, mai ales in tarile devenite de curand membre ale Uniunii Europene, cum este si Romania. Pe piata locala am fost pionieri in acordarea facilitatilor de credit sindicalizat, in implementarea sistemului de carduri de credit cu plata in rate, in dezvoltarea de programe de training pentru recrutarea proaspetilor absolventi. De aceea, pentru noi procesul de rebranding nu inseamna o adaptare, ci o etapa de accelerare', a declarat Tamer Ozatakul, presedintele Credit Europe Bank Romania.

Credit Europe Bank se pozitioneaza ca o banca internationala, parte din Grupul FIBA cu peste 7 ani de experienta pe piata locala si 20 de ani de experienta in Europa.

Finansbank A.S. Turcia a fost detinuta de Grupul FIBA, cu o valoare totala a activelor de 9 miliarde dolari si cu un capital al actionarilor de un miliard de dolari. Politica de rebranding a Finansbank in Credit Europe Bank va fi implementata in toate bancile din Romania, Rusia, Olanda, Elvetia si Ucraina, banci care fac parte din grupul FIBA.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)