Credit Europe Bank plateste dobanzi anuale progresive de pana la 16% la lei la un depozit pentru IMM

Luni, 25 Mai 2009, ora 18:09
1574 citiri
Credit Europe Bank plateste dobanzi anuale progresive de pana la 16% la lei la un depozit pentru IMM

Credit Europe Bank a lansat un depozit pentru IMM-uri, cu scadenta la 3 sau la 6 luni, pentru care plateste dobanzi progresive fixe de pana la 16% pe an la lei, 6,5% pe an la euro si 4,75% pe an la dolari, a anuntat, luni, banca potrivit Newsin.

Depozitul "Salt IMM" are trei intervale de crestere progresiva a dobanzii. Astfel, pentru depozitul cu scadenta la 3 luni, dobanda creste lunar, iar pentru cel cu maturitate de 6 luni, dobanda se majoreaza o data la doua luni, fara a se capitaliza in niciunul din cele doua cazuri.

Odata cu trecerea la un nou prag, dobanda aferenta intervalului anterior este pusa la dispozitia clientului, prin transfer automat in contul curent al acestuia, precizeaza comunicatul.

Depozitele "Salt IMM" sunt disponibile in lei, euro sau dolari si se pot reinnoi pe perioada similara - 3 sau 6 luni - cu dobanzile in vigoare la data respectiva. La momentul reinnoirii, depozitul poate fi majorat sau diminuat.

Suma minima de constituire a depozitului este de 1.000 euro, respectiv dolari, sau 4.000 lei. Pentru depozitele in lei, dobanzile anuale platite de banca cresc de la 11% la 16% pentru depozitul pe 3 luni si de la 9,5% la 15% pentru cel pe 6 luni.

Pentru depozitul in euro, CEB practica o dobanda anuala care se majoreaza de la 3% la 6,50% pentru scadenta de 3 luni si de la 3,25% la 6,50% pentru scadenta de 6 luni. In cazul depozitului "Salt IMM" constituit in dolari, banca plateste o dobanda anuala in crestere de la 2% la 4,75% pentru cele cu o maturitate de 3 luni si de la 2% la 4,50% pentru cele cu o maturitate de 6 luni.

"Ne-am gandit sa intregim oferta produselor de economisire pentru IMM-uri a bancii, care includea pana in acest moment depozitele "Optim IMM" si contul de economii "Acumulare IMM".

Avantajul "Salt IMM" il reprezinta posibilitatea transferului de bani fara ca acest lucru sa presupuna desfiintarea depozitului sau modificarea treptelor de dobanda, cu conditia mentinerii unui sold minim convenit initial" a spus directorul de marketing al CEB, Mustafa Cavusoglu.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) este Credit Europe Bank NV, companie controlata de Fiba Holding din Turcia.

Holdingul Fiba are sediul la Istanbul si este controlat de familia Özyegin. Credit Europe Bank NV, cu sediul in Olanda, are subsidiare - in afara de cele 118 din Romania - in Rusia, Ucraina si Elvetia si sucursale in Germania, Belgia si Malta.

Compania mai are birouri reprezentative in Turcia si China. Fiba a vandut, in 2006, 46% din actiunile Finansbank Turcia celei mai mari banci grecesti, National Bank of Greece, care a preluat, in urma tranzactiei, si marca.

#dobanzi, # imm, # depozit, # scadenta , #stiri Credit Europe Bank