Credit Europe Bank despagubeste clientii care au ramas fara bani in cont

Joi, 12 August 2010, ora 09:51
1471 citiri
Credit Europe Bank despagubeste clientii care au ramas fara bani in cont

Clientii sucursalei Credit Europe Bank Brasov care au constatat efectuarea unor tranzactii neautorizate pe conturile lor vor primi din partea bancii "toate sumele de bani pentru care sunt identificate documente justificative", primele restituiri fiind deja facute, au anuntat reprezentantii bancii, transmite NewsIn.

"Deoarece tipologia operatiunilor este diferita, banca a demarat o cercetare interna si, pe masura ce tranzactiile efectuate fara acordul clientilor sunt confirmate cu documente, se vor restitui fara intarziere sumele de bani datorate. In acest sens, precizam ca au fost facute primele restituiri de bani si in cursul zilei de astazi (joi - n.r.) vom continua platile catre clientii ale caror sesizari au fost verificate", se arata intr-un comunicat de joi al Credit Europe Bank.

Reprezentantii Credit Europe Bank mai precizeaza ca banca isi asuma responsabilitatea restituirii sumelor revendicate si dispune de lichiditatile necesare onorarii acestor plati.

Credit Europe Bank a demarat in 30 iulie o ancheta interna cu privire la disparitia unor sume de bani din conturile unor clienti ai sucursalei Brasov, iar la 5 august a sesizat Parchetul, potrivit reprezentantilor bancii.

"In ziua in care am primit sesizari de la clienti am demarat ancheta. Noi stiam de situatie din 30 iulie, iar in 5 august am facut plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

Pe baza sesizarilor a trebuit sa mearga echipa de control acolo sa faca niste verificari. Am constatat ca unele fapte trebuie cercetate de alte organe de urmarire penala motiv pentru care am facut sesizarea respectiva.

Intai a trebuit sa verificam daca sesizarile clientilor se sustin sau nu", a declarat, pentru NewsIn, Bogdan Plesuvescu, vicepresedinte adjunct in cadrul Directiei Juridice a Credit Europe Bank.

Reprezentantul Credit Europe Bank a adaugat ca banca a sesizat initial Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

#credit, #europe, #bank, #cont , #stiri Credit Europe Bank