Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisioanele Credit Europe Bank au fost declarate abuzive

Comisioanele Credit Europe Bank au fost declarate abuzive


Comisioanele de administare si acordare ale Credit Europe Bank N.V. au fost declarate abuzive in mod irevocabil, printr-o hotarare a Tribunalul Bucuresti.

In data de 30.01.2014, a fost pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti - Sectia a VI-a Civila, prima hotarare irevocabila, prin care comisioanele de administare si acordare ale Credit Europe Bank N.V. banca olandeza(care isi desfasoara operatiunile prin Credit Europe Bank Romania S.A.) au fost constatate ca fiind abuzive.

Consumatorii din acest dosar au fost reprezentati de catre Cabinet de avocat "Avram Codrut".

Prin decizia pronuntata, a fost respins recursul bancii, fiind mentinuta sentinta instantei de fond prin care aufost constatate nule absolut in baza Legii nr. 193/2000 clauzele referitoare la comisionul de acordare si comisionul de administrare lunar.

Banca fiind obligata sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane din momentul incheierii contractului si pana la zi, la care se adauga dobanda legala si sa nu mai incaseze aceste sume pentru viitor.

Sentinta a fost pronuntata si impotriva Credit Europe Ipotecar IFN S.A.

Hotararea este definitiva si irevocabila. Ea se aplica numai clientilor din acest dosar, nu tuturor contractelor de credit ale acestei banci, insa reprezinta un precedent important pentru acest gen de spete.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4093 ori