Ce castigi de pe urma unui card de credit cu bonusuri?

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 09:48
2030 citiri
Ce castigi de pe urma unui card de credit cu bonusuri?

Dupa ce-au testat piata fara prea mult succes cu cardurile co-branded, bancile din Romania si-au introdus in portofoliu si cardurile cu bonusuri, care au fost primite mult mai bine de catre clienti.

Prima banca care a oferit clientilor, inca din octombrie 2003, un card de credit cu puncte, oferite detinatorilor in functie de tipul tranzactiei sau de magazinul la care se fac cumparaturile, a fost Credit Europe Bank. In mai putin de 5 ani, numarul de carduri emise a ajuns la 300.000.

In ultimii doi ani insa, tot mai multe banci au copiat reteta succesului, stabilindu-si tinte chiar mai ambitioase. Astfel, la finalul lui 2007, GarantiBank lanseaza Bonus Card, iar in mai 2008 apare Punct Card de la BRD.

Pe langa acestea, exista si diverse programe lansate de banci, precum Multicash de la Raiffeisen Bank, ce presupune acordarea de bonusuri detinatorilor unei serii intregi de carduri standard emise de banca.

La randul sau, BCR ofera un bonus de 0,6% din valoarea cumparaturilor platite cu cardurile standard BCR in tara sau strainatate. Aceasta promotie este valabila doar pana la finalul lui mai, insa si restul bancilor ce ofera astfel de facilitati, de tip bonus, au dreptul sa stopeze campaniile cu o notificare prealabila a clientului de 30 zile.

In functie de banca si de la card la card, valoarea bonusurilor difera foarte mult de la o banca la alta, in functie de schema de premiere adoptata. Astfel, CardAvantaj de la Credit Europe ofera un bonus de 0,3% din valoarea fiecarei tranzactii realizata la comercianti la la ATM, in tara sau strainatate.

La Garanti Bank, bonusul se ofera numai pentru tranzactii la comercianti, in tara si strainatate, si difera in functie de locatie. Astfel, la magazinele partenere bonusul este in general 1%, in timp ce pentru platile la alte magazine bonusul standard este de 0,5% din suma.

BRD merge pe aceeasi schema, dar extinde aria de cumparaturi pentru care se primeste bonus si pe mediul online. Pentru fiecare leu achitat la comerciantii parteneri se obtin intre 2 si 2,5 puncte. Pentru cumparaturile din afara retelei se primeste cate un punct pentru fiecare leu cheltuit. Un punct are valoarea de 0,005 lei. Altfel spus, pentru fiecare 2.000 de lei cheltuiti banca iti da inapoi sub forma de bonus 1 leu pe care poti sa-l cheltuiesti in magazinele partenere.

Programul Multishop Bank de la Raiffeisen presupune obtinerea de bonusuri intre 2% si 6% din valoarea tranzactiilor realizate in reteaua de magazine partenere cu cardurile Raiffeisen Bank. La fel ca la majoritatea celorlalte banci, bonusurile sau punctele acordate nu pot fi insa materializate in numerar, ci pot fi utilizate numai pentru plata cumparaturilor la comerciantii parteneri.

Doar BCR ofera posibilitatea transferarii bonusului de 0,6% din tranzactiile la comercianti in tara sau strainatate in cash. Valoarea bonusului acumulat in perioada 16 decembrie - 31 mai, este transferata de banca in doua transe in contul de card al detinatorului, ramanand la latitudinea acestuia cum vrea sa il foloseasca.

Despre cele mai avantajoase carduri de credit si avantajele pe care le ofera acestea in functie de tipul de tranzactii efectuate, precum si despre cum pot fi anulate acestea de comisioanele de administrare sau de dobanda practicata cititi mai multe pe conso.ro.

#card credit, # bonus, # tranzactii, # comercianti, # cumparaturi, # plati, # valoare , #stiri Credit Europe Bank