Mai este puțin până la Crăciun, iar românii au început să-și facă deja cumpărăturile. Pe lista lor este desigur și carnea de porc, care s-a scumpit. Chiar și așa, oamenii nu sunt descurajați, pentru că trebuie să pună ceva pe masă de sărbători.
Masa de Crăciun va costa mai mult anul acesta. Producătorii spun că preţul cărnii de porc va creşte cu 10 până la 15 procente, scrie Observator.
Așadar, muşchiul de porc se vinde acum, în pieţe, cu 34 de lei kilogramul, ceafa costă între 24-26 de lei, iar ciolanul este 20 de lei.
"Mi se pare tot timpul scump, aşa că suntem nevoiţi să cumpărăm indiferent de preţ. Faţă de anul trecut e mai scump", crede un bărbat. "Din gospodărie, ţărăneşti. E mai sigur, mai proaspăt, cunoaştem de la cine cumpărăm. Totul este mult, mult mai scump a fost şi un an prost. Încă ne putem permite, dar nu ştiu pentru cât timp", a declarat o femeie, pentru sursa menționată mai sus.
Mai mult, cei care vor să cumpere porcii vii trebuie să știe că prețul este de 18 lei pe kilogram.
Conform estimărilor, un român consumă, în medie, aproximativ 37 de kilograme de porc pe an, media consumului crescând în ultimul deceniu cu circa 5 kilograme/persoană, conform estimărilor INS.
...citeste mai departe despre "Cât a ajuns să coste carnea de porc înainte de Crăciun. Românii, forfotă prin magazine: ”Suntem nevoiţi să cumpărăm indiferent de preţ”" pe Ziare.com