Dezvoltarea infrastructurii in judetele Moldovei costa 170 mil euro

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 10:07
1898 citiri
Dezvoltarea infrastructurii in judetele Moldovei costa 170 mil euro

Autoritatile locale din Regiunea de Nord-Est au semnat, in cadrul Programului Operational Regional, contracte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere in valoare de 170 milioane de euro, fara TVA, din care peste 134 milioane de euro reprezinta asistenta financiara nerambursabila, transmite NewsIn.

Lider intre cele cinci judete din zona de nord-est este Iasiul, cu trei proiecte in valoare de 50 milioane de euro, urmat de Suceava, cu sase proiecte in suma 32,2 milioane de euro si Botosani, cu trei contracte semnate in valoare de 24 milioane de euro, transmite corespondentul NewsIn.

In judetul Neamt
, au fost semnate patru contracte (23 de milioane de euro), in Vaslui unul (22,5 milioane de euro), iar alte patru proiecte, in valoare totala de 18 milioane de euro, se afla in implementare in judetul Bacau.

In cele cinci judete vor fi reabilitate 15 drumuri judetene, lucrarile in cazul unora fiind deja demarate, in timp ce alte proiecte sunt inca la faza de licitatii. Un obstacol in implementarea proiectelor este depunerea contestatiilor de catre firmele care pierd la licitatii, lucru ce duce la o intarziere de pana la opt luni pana la inceperea efectiva a lucrarilor.

In judetul Iasi, desi cele trei contracte au fost semnate in perioada noiembrie 2008 - septembrie 2009, un singur drum se afla in executie. Este vorba de DJ 208, care face legatura intre limita judetului Neamt, Iasi si limita judetului Suceava.

Lucrarile au inceput in luna martie 2010 si sunt executate de o firma a lui Costel Casuneanu, PA&CO International SRL Bacau.

In cazul DJ 248 Iasi - Vaslui, licitatia a fost contestata de mai multe firme, iar Consiliul Judetean Iasi asteapta solutionarea acestora. La cel de-al treilea proiect, care prevede reabilitarea DJ 282C si DJ 282B Iasi - Botosani, licitatia a fost organizata, insa contractul nu a fost inca atribuit deoarece termenul pentru depunerea contestatiilor expira in 9 aprilie.

In judetul Suceava, cele 32,2 milioane de euro vor fi investite in reabilitarea DJ 174 Vatra Dornei - Saru Dornei - Panaci, DJ 175B Pojorata - Rarau, DJ 208S Dolhasca - Probota, DJ 209D Darmanesti - Calafindesti - Siret si DJ 290 Salcea Veresti - Roscani.

In Bacau, vor fi refacute DJ 119F Caiuti - Pralea si DJ 116 Targu Ocna - Oituz, in Botosani DJ 294 Mihalaseni - DN 24C si DJ 291B Lozna - Dersca - Mihaileni, in Neamt DJ 156A, iar in Vaslui DJ 244B, care face legatura intre Cretestii de Sus si Murgeni.

Pe langa cele 15 drumuri judetene, fondurile castigate de autoritatile locale vor fi folosite si pentru refacerea arterei principale din orasul Buhusi (judetul Bacau), realizarea unui pasaj rutier in municipiul Bacau si reabilitatea unor strazi din Piatra Neamt si Falticeni.

Fondurile obtinute pe domeniul de interventie 2.1, pentru dezvoltarea infrastructurii, reprezinta aproape 58% din asistenta financiara nerambursabila castigata de beneficiarii din Regiunea de Nord-Est pana in prezent in cadrul POR 2007 - 2013, respectiv de 232 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#infrastructura, #investitii, #moldova, #milioane, #euro , #stiri Costel Casuneanu