Zapp va lansa in cursul lunii august prima retea 3G plus din Romania

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 14:32
1580 citiri
Zapp va lansa in cursul lunii august prima retea 3G plus din Romania

Zapp a anuntat, marti, ca, in cursul lunii august, urmeaza sa lanseze prima retea 3G+ din Romania in urma colaborarii cu ZTE si prin actualizarea retelei UMTS (Universal Mobile Telecommunications System - n.r.) cu mai noua tehnologie HSPA+ ( High Speed Packet Access - n.r.), potrivit NewsIn.

"In urma acestui proces, Zapp va deveni primul furnizor de servicii de internet care sa ofere conexiuni de date mobile, bazate pe cea mai noua tehnologie UMTS, de trei ori mai rapide si mai performante decat cele existente in prezent pe piata. Prima faza a acestui proces de actualizare tehnologica, va acoperi orasul Bucuresti, si va oferi utilizatorilor viteze de transfer de pana la 21.6 Mbps la descarcare si 5.8 Mbps la incarcare", se arata in comunicatul Zapp.

Aceasta imbunatatire se suprapune cu faza a doua de derulare a retelei UMTS, in urma careia aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsa de la 23 de orase, in prezent, la 63 de orase.

Pe langa lansarea retelei HSPA+ si derularea celei de-a doua faze a retelei UMTS, Zapp extinde cu inca 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteza, pana la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO.

Ulterior acestei dezvoltari, Zapp va acoperi peste 80% din populatia Romaniei.

Pe data de 30 iunie, Cosmote Group a anuntat ca a semnat acordul de achizitie a Telemobil S.A, compania care detine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro.

Astfel, suma pentru achizitia actiunilor Zapp este estimata la aproximativ 61 milioane euro, iar Cosmote va prelua, in urma tranzactiei, datoriile si obligatiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane de euro, dintre care majoritatea vizeaza extinderea retelelor 3G si CDMA.

Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobila de pe piata din Romania. Compania si-a lansat operatiunile comerciale in anul 1993.

In prezent, detine o licenta CDMA in banda 450 MHz si o licenta 3G in banda 2100 MHz. Reteaua 3G a companiei acopera 23 de orase din Romania.

In 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, in timp ce baza de abonati depasea 374.000.

#zapp, # 3g, # tehnologie UMTS, # telefonie mobila , #stiri Cosmote