Veniturile Cosmote Romania au explodat

Marti, 28 August 2007, ora 21:14
1091 citiri

Veniturile operatorului Cosmote Romania au crescut de peste patru ori in primul semestru al anului, comaparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 63,6 milioane euro, pe fondul cresterii numarului de clienti pana la 2,2 milioane, conform raportului companiei.Veniturile Cosmote au crescut cu 354% anul acesta, atingand 63,6 milioane euro in primul semestru, dupa ce in prima jumatate a anului trecut au fost 14 milioane euro. Pierderile nete s-au redus cu mai mult de jumatate, la 20.7 milioane de euro, dupa ce in primul semestru din 2006 au fost de 44,9 milioane euro.

Cosmote Romania este operatorul cu cea mai dinamica evolutie a numarului de clienti de pe piata de telecomunicatii din Romania, inregistrand aproape un milion de noi utilizatori in prima jumatate a anului 2007 si ajungand la 2.22 milioane de clienti la finele lunii iunie 2007 (o cota de piata de circa 11%). Cosmote a raportat 633.420 de noi clienti in primele trei luni ale anului si 357.442 in al doilea trimestru al anului, mentinandu-si pozitia de lider pe segmentul de noi activari.

Raportul Cosmote mai indica faptul ca venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament) a crescut gradual in fiecare trimestru, ajungand la 6.2 euro in primul semestru al anului curent.

Estimarile companiei prevad atingerea unui EBITDA (profitul operational inainte de deducerea taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor) pozitiv in 2008 si a unui profit net in 2009, la trei ani de la intrarea pe piata din Romania.

Din totalul cheltuielilor de capital ale grupului Cosmote, care s-au ridicat la 219 milioane euro in primul semestru al anului, cea mai mare parte, 84 de milioane euro, au fost directionate catre filiala din Romania, care isi continua investitiile in dezvoltarea comerciala a companiei si pentru a mari capacitatea retelei si a extinde aria de acoperire (in prezent, Cosmote Romania ofera acoperire pentru 97% din populatie).

Grupul Cosmote, prezent in cinci tari din sud - estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia), a atins venituri operationale de 1.4 miliarde de euro, mai mari cu 37.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea consolidata a EBITDA a fost de 463.6 milioane euro, inregistrand o crestere de 17.5% fata de semestrul 1 al anului 2006. Veniturile nete ale grupului in primul trimestru al anului curent au fost de peste 176.3 milioane de euro. Grupul inregistra un total de 13.1 milioane de clienti la jumatatea anului curent si estimeaza sa depaseasca 15 milioane de clienti in 2009.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...