Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile Cosmote Romania au crescut cu peste 50%

Veniturile Cosmote Romania au crescut cu peste 50%

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania, controlat de grupul elen OTE, a inregistrat in primele noua luni ale anului venituri de 310,4 milioane euro, in crestere cu 52,6% fata de perioada similara a anului 2008, a anuntat joi compania, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

In primele noua luni ale anului, Cosmote Romania a inregistrat o crestere de peste patru ori a valorii EBITDA (profitul inainte de includerea taxelor, dobanzilor, deprecierii si a amortizarii) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 54,9 milioane de euro.

"Suntem foarte multumiti de performanta noastra in primele noua luni ale anului, daca avem in vedere provocarile unui mediu economic instabil si o piata saturata cu o competitie stransa", a declarat CFO-ul Cosmote Romania, Costas Apostolou.

Totodata, baza de clienti a operatorului a crescut cu 25,8% comparativ cu anul trecut, pana la 6,6 milioane in primele noua luni ale anului, din care 20% sunt abonati.

In aceeasi perioada, venitul mediu per utilizator (ARPU) a fost de la 5,1 euro, valoare stabila comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, in al treilea trimestru, compania a inregistrat venituri de 107,4 milioane de euro, in crestere cu 24% fata de al treilea trimestru al anului 2008.

Veniturile din servicii au inregistrat un avans de 14,7%, comparativ cu un declin de aproape 20% estimat pentru intreaga piata (exceptie Cosmote).

Totodata, in cel de-al treilea trimestru al anului, valoarea EBITDA a fost de 19,1 milioane euro, in crestere cu aproape 45% comparativ cu acelasi trimestru al anului anterior.

La sfarsitul lunii octombrie, operatorul autohton Cosmote a finalizat achizitia Telemobil (Zapp) in Romania, asa cum anuntase in luna iulie.

Cosmote detine in prezent o cota de 23% pe piata autohtona de telefonie.

Numarul utilizatorilor din cadrul grupului Cosmote a crescut cu 18,8% in cel de-al treilea trimestru al anului, fata de perioada similara a anului precedent, ajungand astfel la 21,4 milioane in prezent.

In al treilea trimestru al anului, Grupul Cosmote a continuat sa isi extinda pozitia de lider pe piata de telecomunicatii din Grecia si sa isi creasca veniturile din Romania, inregistrand performante operationale peste nivelul pietei.

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania face parte din grupul elen de telecom OTE si activeaza pe piata din Romania din anul 2005.

Din grupul OTE fac parte, alaturi de Cosmote, operatorul de telefonie fixa, internet si televiziune digitala Romtelecom, precum si reteaua de magazine Germanos. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1720 ori
Citeste mai multe desprevenituri cosmote euro crestere