Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile Cosmote au crescut cu 350%

Veniturile Cosmote au crescut cu 350%

Cosmote Romania a anunatat pentru primul trimestru venituri in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste estimarile initiale, indicand ca ioperatorul de telefonie mobila isi poate atinge obiectivele, a declarat, joi, directorul financiar, Antonis Kerastaris.

Rezultatele financiare ale primului trimestru arata ca veniturile s-au ridicat la 27,4 milioane euro, in crestere fata de cele 6,1 milioane euro obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. Valorea castigului inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) a fost si el in crestere cu 14,2%, fata de primul trimestru al anului 2006, atingand 10,5 milioane euro.

Pierderile nete sunt in scadere, potrivit informatiilor furnizate de operator, de la 19,1 milioane euro, la 18,6 milioane euro.

"Rezultatele inregistrate in primul trimestru al anului au depasite estimarile initiale, iar bugetul de investitii se incadreaza in planul initial, ceea ce ne face increzatori ca ne vom atinge obiectivele stabilite", a declarat Kerastaris citat intr-un comunicat remis NewsIn.

Numarul clientilor activi ai operatorului de telefonie Cosmote Romania a depasit pragul de doua milioane, dintre care un milion au ales serviciile companiei in ultimele patru luni, ca urmare a strategiei aplicate.

Aproape jumatate din noii clienti inregistrati de Cosmote Romania in primul trimestru al anului 2007 s-au alaturat prin Germanos, unul dintre ele mai puternic lanturi de distributie telecom din regiune, achizitionat anul trecut de catre Grupul Cosmote.

Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de circa 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri a bazei de clienti, de 633.420 de noi utilizatori, dintre care 12% utilizatori de servicii cu abonament.

Cosmote avut cea mai importanta evolutie a numarului de clienti din cadrul Grupului Cosmote, contribuind in proportie de peste 60% la numarul de noi utilizatori castigtti de Grup in primul trimestru al anului. In prezent, Grupul Cosmote are peste 12,2 clienti la nivel regional, in cele cinci tari in care desfasoara operatiuni.

"Venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament (Blended ARPU) la nivelul primului trimestru a ramas stabil la 5,8 euro, avand in vedere ca veniturile ce provin de la noii clienti nu se reflecta in rezultatele anuntate", se arata in comunicat.

Din totalul cheltuielilor de capital ale Grupului Cosmote, care s-au ridicat la 106 milioane euro in primul trimestru al anului, circa 43 de milioane euro au fost directionate catre Cosmote Romania, care planuieste sa isi continue investitiile pentru a mari capacitatea retelei si a extinde aria de acoperire.

Compania isi va continua planul de investitii de 500 milioane de euro pentru primii trei ani de operatiuni in Romania, potrivit informatiilor.

Cosmote Grup, prezent in cinci tari din Sud-Estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia), a atins venituri operationale de 687,6 milioane euro, mai mari cu 38.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea consolidata a EBITDA a fost de 215,2 milioane euro, inregistrand o crestere de aproape 13% fata de trimestrul intai al anului 2006. Veniturile nete ale Grupului in primul trimestru al anului curent au fost de peste 74,7 milioane de euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 982 ori