Tarifele de interconectare pentru Cosmote, Telemobil si RDS&RCS vor scadea de la 1 iulie

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 11:41
1619 citiri
Tarifele de interconectare pentru Cosmote, Telemobil si RDS&RCS vor scadea de la 1 iulie

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat, miercuri, ca din 1 iulie 2010 vor intra in vigoare noile tarife medii pentru serviciile de interconectare cu reteaua proprie stabilite in cazul operatorilor Cosmote, Telemobil si RDS&RC, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit deciziilor ANCOM, de la data de 1 iulie, tariful mediul aplicat de Cosmote si Telemobil pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile a apelurilor va scadea pana la valoarea de 5,03 eurocenti /minut, fata de 5,67 eurocenti /minut in prezent. De asemenea, tot de la 1 iulie, operatorul RDS&RCS va scadea tariful mediul aplicat in prezent pentru servicii de interconectare de la 6,4 eurocenti /minut pana la 5,67 eurocenti /minut. Tarifele mentionate nu includ TVA.

ANCOM mai mentioneaza ca operatorii Orange si Vodafone vor aplica in continuare un tarif mediu care sa nu depaseasca 5,03 eurocenti / minut pentru aceste servicii.

"Reglementarile adoptate de Autoritate pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile au ca scop promovarea concurentei si protejarea intereselor utilizatorului final, care va beneficia de tarife din ce in ce mai avantajoase pentru convorbirile in retelele mobile. Speram ca aplicarea noilor tarife de interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil si RDS & RCS, incepand cu 1 iulie, sa se reflecte in costuri si mai mici pentru convorbirile utilizatorilor finali", a precizat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

Tarifele de interconectare pentru terminarea apelurilor la puncte mobile au fost determinate pe baza rezultatelor unui model de calculatie a costurilor dezvoltat de Autoritate in 2006 si au scazut gradual, potrivit pantei de ajustare stabilite de ANCOM.

Aceasta panta de ajustare a tarifelor, a carei ultima etapa incepe la 1 iulie 2010, va fi urmata de dezvoltarea, pana la sfarsitul anului 2011, a unui model de calculatie a costurilor pe baza caruia vor fi stabilite tarife de interconectare pentru toti operatorii de retele de telefonie mobila.

Modelul va fi elaborat de ANCOM conform unei metodologii si unui set de principii de calculare si alocare a costurilor armonizate la nivel european.

La data de 1 ianuarie 2010, media europeana a tarifelor pentru serviciile de terminare a apelurilor la puncte mobile se situa la valoarea de 6,3 eurocenti/minut.

#interconectare, #operatori, #tarifele, #telefonie , #stiri Cosmote