Spamul copleseste e-mailul

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 12:31
1701 citiri
Spamul copleseste e-mailul

Peste 75% dintre mesajele electronice primite de un utilizator roman sunt nesolicitate, potrivit datelor ANCOM. 

"In Romania, conform estimarilor furnizorilor de servicii de acces la internet, aproximativ 75% dintre emailurile primite de un utilizator sunt mesaje nesolicitate, cele mai multe de natura comerciala, dar si mesaje cu caracter religios, politic sau tentative de frauda", ne-a declarat presedintele Auto ritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu.

In Romania, ANCOM a primit pe parcursul anului trecut peste 1.076 de plangeri privind posibile mesaje comerciale nesolicitate. Dintre acestea, au fost investigate, rezolvate, clasate sau redirectionate 906 si au fost aplicate 17 amenzi.

Printre cei sanctionati se numara si companii cu rezonanta pe piata locala. Este vorba de Vodafone, al doilea mare operator de comunicatii mobile din Romania (compania a primit doua amenzi, una in 2008, iar cealalta anul acesta) si de Cosmote, locul trei in piata (o amenda anul trecut). Cei doi operatori au fost sanctionati pentru spam pe telefonul mobil.

O alta problema implicata de mesajele electronice nesolicitate este aceea ca de multe ori acestea au atasate si programe daunatoare pentru computere, precum virusi, spyware, adware sau troieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#cosmote, #internet, #mesaje, #nesolicitate, #spam, #vodafone , #stiri Cosmote