Scoate-ti telefonul la vanzare! Orange a cumparat deja peste 50.000 de mobile vechi

Luni, 16 Mai 2011, ora 16:33
15592 citiri
Scoate-ti telefonul la vanzare! Orange a cumparat deja peste 50.000 de mobile vechi

Intr-un an si jumatate de la lansarea sistemului buy-back, Orange Romania a cumparat de la populatie 54.000 de telefoane. Vodafone nu are un astfel de serviciu, iar Cosmote a intrat pe piata in urma cu o luna. Volumul de terminale vechi revandut in magazine este infim, daca ne gandim ca in Romania exista cateva milioane de astfel de telefoane.

Pentru a putea fi revandut in magazine, un telefon trebuie sa fie functional, sa includa bateria, sa aiba tastatura completa si ecranul fara crapaturi. Cati dintre noi avem astfel de telefoane in casa, uitate de ani de zile in vreun sertar? Cu toate ca nu s-au facut estimari concrete asupra volumului de telefoane mobile vechi din Romania, "prin campaniile de buy-back se adreseaza o piata potentiala de multe milioane de aparate", au declarat pentru Bloombiz reprezentantii Cosmote.

In aceasta estimare, Cosmote se bazeaza pe faptul ca intervalul mediu la care romanii inlocuiau telefoanele mobile pana de curand era de 18 luni.

Cum iti poti vinde telefonul?

Cei care vor sa se prezinte in magazine deja pregatiti, pot intra pe siteul www.orange.ro unde exista o sectiune speciala cu ajutorul careia poti afla cat valoreaza telefonul tau, evaluare pe care o poti prezenta vendorilor.

Ce este foarte important de stiut este faptul ca nu vei primi o suma de bani pentru terminalul respectiv, ci un cupon valoric pe care il poti folosi pentru achizitionarea altor telefoane sau servicii.

In cadrul magazinelor partenere Cosmote, pentru un telefon vechi predat, clientul primeste un cupon in valoare de minim 10 euro. Acesta poate fi utilizat pentru reinnoirea sau contractarea serviciilor de voce Cosmote. In cazul serviciilor de Internet, valoarea minima a cuponului va fi de 15 euro. Pentru achizitia de produse fara abonament, valoarea cuponului de reduceri este stabilita in functie de modelul telefonului.

Pana in acest moment, valoarea medie oferita de Orange pentru un telefon vechi a fost de 10 euro. In magazinele partenere se primeste orice fel de model de telefon, din orice retea, indiferent daca este codat sau nu.

Exista si anumite limitari ale sistemului de buy-back. Orange nu accepta mai mult de cinci telefoane mobile intr-un an de la acelasi utilizator. In schimb, la Cosmote, clientul poate folosi maxim trei cupoane valorice la achizitia unui produs sau serviciu.

Unde ajung telefoanele?

Se pare ca terminalele mobile ajung pe piata second-hand. "Telefoanele care se afla in stare buna de functionare sunt vandute catre un partener, actor pe piata second-hand. Acesta le revalorifica pe piete in care Grupul Orange nu este prezent", a declarat pentru Bloombiz Sorin Blideran, Senior Product Manager in cadrul Orange Romania.

In cazul Cosmote, telefoanele acceptate in programul de buyback sunt preluate de catre un partener numit Canai.

Cat primesti la Orange pentru urmatoarele telefoane:

Nokia 6300 - 10 euro
Nokia N95 - 27 euro
Samsung I7500 - 21 euro
Samsung I900 Omnia - 16 euro
LG KP 500 - 10 euro
LG KS360 - 10 euro
Motorola E8 - 10 euro
Sony Ericsson Xperia X1 - 10 euro
Sony Ericsson  C 510 - 10 euro
Sony Ericsson K 850 - 10 euro

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buy back cosmote, #buy back orange, #buy back telefoane mobile, #buy back vodafone, #telefoane second hand, #utilizatori telefonie mobila , #stiri Cosmote