OTE a raportat o scadere de 97% a profitului net

Joi, 06 August 2009, ora 13:28
1244 citiri
OTE a raportat o scadere de 97% a profitului net

OTE, cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia, a anuntat joi ca profitul net inregistrat in al doilea trimestru a scazut cu 97% fata de perioada similara din 2008, din cauza reducerii veniturilor din telefonia mobila si fixa, relateaza Newsin.

Profitul net al OTE, detinut in proportie de 30% de catre Deutsche Telekom, a scazut la 4,7 milioane euro (6,76 milioane dolari), sub estimarile analistilor chestionati , care mizau pe un profit net de 47,3 milioane euro.

In primul semestru din 2009, OTE a inregistrat o scadere de 9,7% a profitului net, la 271,4 milioane euro, de la 300,4 milioane euro, in perioada similara din 2008.

OTE a precizat ca a obtinut un castig de capital de 24,4 milioane euro din vanzarea diviziei Cosmofon in al doilea trimestru, insa rezultatul final a fost afectat de provizioane legate de pensionarea anticipata si de o noua taxa aplicata dividendelor obtinute de la divizia Cosmote.

Concurenta acerba si economia slabita in Grecia si Balcani a redus veniturile OTE.

Vanzarile grupului au scazut cu 6,5%
fata de perioada similara din 2008, la 1,487 miliarde euro.

"Al doilea trimestru a fost caracterizat de scaderea economiilor din statele in care ne desfasuram activitatea", a declarat directorul executiv al grupului, Panagis Vourloumis.

"Cheltuielile pe telecomunicatii sunt estimate a fi scazut cu aproximativ 7% in Grecia, de la inceputul anului, insa observam tendinte si mai negative in Romania, Bulgaria si Albania", a adaugat acesta. A

steptandu-se in continuare la o economie slabita in al doilea semestru, Vourloumis a precizat ca obiectivul grupului este de a mentine profitabilitatea la nivelurile atinse in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#profit net, #venituri, #capital, #OTE, #vanzari, #economie , #stiri Cosmote