Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTE a afisat in primul trimestru al acestui an un profit net de 141,1 milioane euro

OTE a afisat in primul trimestru al acestui an un profit net de 141,1 milioane euro

OTE, cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia, a afisat in primul trimestru din 2008 un profit net de 141,1 milioane euro, sub estimari, aproape neschimbat fata de profitul de 140,9 milioane euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Reuters."Cifrele au fost putin dezamagitoare, insa nu in totalitate neasteptate", a declarat un analist din Atena, care a refuzat sa fie numit. "Acum cautam semne ca parteneriatul cu Deutsche Telekom va da roade mai bine mai devreme decat mai tarziu".


Profitul operational inainte de depreciere si amortizari (OIBDA) a scazut cu 1,1%, la 533,9 milioane euro. Vanzarile au crescut cu 1,9%, la 1,538 miliarde euro, sustinut de performantele unitatii de telefonie mobila Cosmote.


Divizia Cosmote, care a fost rascumparata complet la inceputul acestui an, si ale carei actiuni au fost delistate, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 8,7%, la 747 milioane euro. In primul trimestru, a adaugat peste 940.000 de clienti, aducand numarul total al abonatilor la 16,4 milioane.


D.Telekom, care detine 20% din OTE si care vrea sa cumpere alte 3% de la stat si de la management, a anuntat ca operatiunile de telefonie ale OTE sunt principalul factor care a trezit interesul grupului.


OTE proveste compania germana ca pe un partener strategic pentru a-si extinde afacerile de telefonie mobila in Balcani si pentru a asigura o crestere viitoare, pentru a compensa scaderea veniturilor interne din serviciile de telefonie fixa.


"In telefonia mobila, castigam teren in toate pietele, in timp ce mentinem sub control costurile de achizitie ale abonatilor", a declarat joi directorul executiv OTE, Panagis Vourloumis.


"Suntem increzatori ca sosirea D.Telekom ca partener strategic al OTE va accelera acest proces si va genera sinergii care vor avantaja toti actionarii", a mai spus Vourloumis.


OTE este prezenta in Bulgaria, Serbia, Romania si Albania.


OTE, in parteneriat cu D.Telekom, va domina piata balcanica atat pe sectorul de telefonie fixa cat si pe cel de telefonie mobila. Grecia si D.Telekom au ajuns la un acord prin care ambele vor detine cate o participatie de 25% in OTE, afacere ce urmeaza sa fie dezbatuta de parlament.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1282 ori