Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange, Zapp, Vodafone si Cosmote au lansat Asociatia Operatorilor Mobili din Romania

Orange, Zapp, Vodafone si Cosmote au lansat Asociatia Operatorilor Mobili din Romania
Operatorii mobili Cosmote Romania, Orange Romania, Telemobil si Vodafone Romania, au anuntat astazi, lansarea oficiala a Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania(AOMR), organizatie fara scop lucrativ, apolitica, non-guvernamentala si non-profit, potrivit reprezentantilor asociatiei. "Impreuna cu ceilalti operatori mobili, am reusit sa constituim o asociatie prin care sa promovam interesele comune ale operatorilor, precum si imaginea industriei noastre. Telecomunicatiile mobile reprezinta una dintre cele mai importante industrii din Romania, prin cifra de afaceri si infrastructura creata la nivel national. Infiintarea AOMR vine ca un pas firesc in evolutia comunciatiilor mobile, in conditiile existentei unei piete mature, cu rata de penetrare de aproape 130%", a declarat presedintele in exercitiu al AOMR, Marian Velicu.
 

Potrivit acestuia, unul din obiectivele importante ale asociatiei este promovarea unor initiative legislative in domeniul comunicatiilor electronice si in domenii conexe, precum si dezvoltarea practicilor de autoreglementare in conformitate cu cerintele Uniunii Europene. De asemenea, AOMR are in vedere si educarea consumatorilor finali de servicii de comunicatii electronice, prin dezvoltarea de programe in acest sens.

 

Potrivit operatorilor mobili, industria de telecomunicatii are o vechime de peste 10 ani in Romania, investitia facuta de cei patru operatori pe parcursul acestei perioade ridicindu-se la aproximativ patru miliarde de euro, iar sumele achitate de Cosmote Romania, Orange Romania, Telemobil si Vodafone Romania pentru licentele operate se ridica la 350 de milioane euro. La aceasta suma se adauga taxele pe care cei patru operatori le vireaza anual pentru tarifele de utilizare ale spectrului radio si cele de monitorizare, in valoare de peste 50 de milioane de euro.

 

Numarul total de utilizatori ai telefoniei mobile se ridica la peste 25 de milioane de utilizatori, inregistrati in luna iunie 2008, potrivit operatorilor mobili.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1877 ori