Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange, Vodafone si Cosmote, cercetate de Consiliul Concurentei

Orange, Vodafone si Cosmote, cercetate de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei (CC) a declansat doua investigatii avand ca obiect posibile intelegeri pe piata comercializarii produselor preplatite de telefonie mobila, infomeaza consiliul intr-un comunicat. 

"O investigatie a fost declansata ca urmare a unei plangeri si are ca obiect o posibila intelegere intre Orange Romania SA si distribuitorii acesteia de a nu vinde catre anumiti agenti economici.

Cea de a doua investigatie a fost declansata din oficiu si vizeaza posibile practici anticoncurentiale prin stabilirea preturilor de revanzare si intelegeri intre agentii economici implicati pe intreg lantul de distributie al SC Orange Romania SA, SC Vodafone Romania SA si SC Cosmote Mobile Telecommunications SA", se precizeaza in comunicat.

Autoritatea de concurenta are in analiza, din anul 2006, un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre companiile Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

In cadrul acestor investigatii, Consiliului Concurentei a efectuat inspectii inopinate atat la sediile celor trei operatori de telefonie, cat si ale unor distribuitori de produse preplatite de telefonie mobila.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurii specifice investigatiei.

"Intelegerile de acest tip reprezinta o abatere de la principiul liberei concurente, avand ca efect cresterea preturilor si reducerea posibilitatii de alegere a produselor de catre consumatori.

Daca aceste practici vor fi confirmate, Consiliul Concurentei va sanctiona companiile vinovate cu amenzi ce pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2301 ori
Citeste mai multe desprecc cosmote orange vodafone