Orange acuza Cosmote si Vodafone

Miercuri, 19 August 2009, ora 08:56
2044 citiri
Orange acuza Cosmote si Vodafone

Razboiul reclamelor care dezinformeaza a inceput cu o plangere depusa luna trecuta. Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, si-a acuzat concurenta de publicitate falsa.

In consecinta, Vodafone trebuie sa-si retraga reclama. In schimb, la Cosmote nu au fost gasite nereguli. Orange Romania a depus o plangere la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), la finele lunii iulie, legata de doua clipuri publicitare ale Vodafone Romania si Cosmote Romania.

In spoturile care fac reclama la anumite oferte pentru cartele telefonice, Orange acuza concurenta de publicitate inselatoare. Orange spune ca Vodafone induce in eroare transmitand urmatorul mesaj: "cele mai mari bonusuri in minute si bani". Mai apoi, sunt detaliate avantajele cartelei - 100 de minute si bani.

In plangerea primului operator de telefonie se arata ca, "in realitate, bonusul nu consta in bani in sensul general folosit de limba romana de unitate monetara (bani lichizi), ci in echivalentul de credit pe cartela al unor sume de bani.

Ceea ce este cu totul diferit". Potrivit Vodafone, in perioada lansarii campaniei, aceasta oferea cele mai avantajoase bonusuri din piata.

"In oferta Vodafone, termenul «bani» se refera la bonusul pe care clientul il obtine atunci cand reincarca o cartela cu credit si pe care il poate folosi ulterior pentru diferite servicii", ne-au declarat oficialii companiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#publicitate, # telefonie, # Orange, # Vodafone, # Cosmote , #stiri Cosmote