Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germanos merge in pierdere

Germanos merge in pierdere

Lantul de magazine Germanos, prezent in patru tari, intre care si Romania, a inregistrat in primul trimestru al anului pierderi operationale de 1,3 milioane euro fata de un profit operational de 5,4 milioane euro in perioada similara din 2007, potrivit datelor financiare anuntate de grupul elen OTE.

Veniturile retailer-ului de tehnologie mobila au crescut cu 17,7 la suta, in primul trimestru, de la 204,5 milioane euro, la 240,7 milioane euro .Potrivit OTE, profitul operational inainte de includerea deprecierii si amortizarii a scazut cu 69,7 la suta, de la 8,2 milioane euro la 2,5 milioane euro.

Lantul de magazine Germanos a atras 618.000 de noi utilizatori, comparativ cu 524.000 in perioada similara din 2007, contributia Germanos la numarul de clienti fiind in crestere in Romania de la 58 la suta in 2007, la 61 la suta la finele trimestrului 1 din 2008.

In Romania, numarul noilor abonati atrasi prin lantul Germanos a crescut in primul trimestru cu 21 la suta, in timp ce in Grecia cresterea a fost cu doua procente mai mica, de 19 la suta.

Potrivit OTE, din totalul veniturilor raportate la finele lui martie, 183 de milioane euro provin din vanzari de produse (18 milioane euro din dispozitive de telefonie mobila), 62 de milioane euro din telefoane mobile, 53 de milioane euro provin din comisioane si 4 milioane euro din alte surse.

Raportul OTE precizeaza ca Germanos se concentreaza mai mult pe cooperarea cu operatorul de telefonie mobila Cosmote, decat pe rezultatele financiare proprii.

Germanos Telecom SA este unul dintre cele mai importanti jucatori ai pietei internationale de retail de tehnologie mobila. Prezent in 4 tari, cu peste 800 de magazine, Germanos si-a asumat misiunea de a conecta consumatorii cu tehnologia. In Romania, Germanos este prezent de peste 10 ani, timp in care s-a impus ca principalul lant de retail si distributie de produse si servicii de telefonie mobila.

La nivel international, compania face parte din grupul Cosmote. Lantul de magazine Germanos are in Romania 217 magazine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2195 ori