Doar jumatate din primii opt mari retaileri GSM n-au pierdut bani anul trecut

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 12:30
2604 citiri
Doar jumatate din primii opt mari retaileri GSM n-au pierdut bani anul trecut

Jucatorul cu cel mai mare profit si cele mai mici datorii din piata este Euro GSM, partener Orange controlat de clujenii Silvia si Zsolt Fodor.

O jumatate din primii opt mari retaileri de pe piata locala de retail GSM au incheiat anul trecut pe profit, cel mai mare rezultat net fiind obtinut de reteaua locala Euro GSM - partener Orange, si de Arsis Trading - partener Vodafone, conform datelor financiare disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.

Reteaua clujenilor Silvia si Zsolt Fodor de la Euro GSM a obtinut cel mai mare profit net din piata in 2008, de 3,1 milioane de euro, pe fondul procesului de eficientizare care a presupus optimizarea lantului de magazine. Imbunatatirea castigului net a fost realizata chiar in conditiile reducerii veniturilor cu 14%.

Mai usor cu profiturile Arsis Trading, retea controlata de omul de afaceri Radu Cristian Mirea, este al doilea mare jucator de pe piata dupa profitul net inregistrat in 2008, cu un castig net de 800.000 de euro. Arsis este al doilea mare retailer local independent de pe piata si cel mai mare dealer controlat de un roman al subsidiarei locale a Vodafone.

Compania a crescut puternic anul trecut si din punctul de vedere al incasarilor, cu aproape 40%, de la 20 la aproape 30 de milioane de euro. Datoriile totale ale Arsis erau la finele anului trecut de peste 10 milioane de euro, conform datelor de la Finante.

Germanos, retailer GSM controlat de Cosmote si numarul trei pe piata locala de retail GSM, si-a consolidat puternic pozitia de lider de piata, ajungand la afaceri de peste 130 de milioane de euro, mai mari cu peste 50% fata de 2007 si de doua ori mai mari decat urmatorul concurent, Avenir Telecom.

Reteaua a incheiat 2008 cu pierderi de peste 4 milioane de euro si datorii mai mari de 70 de milioane de euro, pe fondul procesului agresiv de extindere si de sustinere din punct de vedere comercial al campaniilor de atragere de clienti ale companiilor din grup (Romtelecom si Cosmote). 

#retaileri, # retea, # companie, # GSM , #stiri Cosmote

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. Ce să NU faceți atunci când vă achiziționați un nou telefon mobil. Sfaturi de la experți pentru cea mai bună alegere
  2. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  3. Noua actualizare Waze rezolvă o problemă majoră
  4. Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Iată la ce riscuri vă expuneți
  5. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  6. O nouă practică a tinerilor pe TikTok. Fac farse la 112 și cer bani de la urmăritori pentru plata amenzilor
  7. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face
  8. Aplicația de pe iOS și Android care trebuie actualizată de urgență. Producătorul a anunțat o breșă de securitate
  9. Cele mai bune trucuri pentru a profita la maximum de tehnologia unui Smart TV
  10. Funcția mult așteptată pe care WhatsApp o va introduce curând. Doar utilizatorii de Android o pot utiliza