Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cosmote Romania sacrifica profitul pentru investitii

Cosmote Romania sacrifica profitul pentru investitii

Cosmote Romania a incheiat prima jumatate a acestui an cu o pierdere neta de 44,9 milioane euro, ce reflecta investitiile semnificative realizate pentru dezvoltarea activitatilor comerciale. Blended ARPU (venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament) a fost de 5,4 euro, dar se asteapta sa creasca odata cu marirea bazei de clienti si imbunatatirea acoperirii, informeaza compania.Cosmote Romania a incheiat prima jumatate a acestui an cu o pierdere neta de 44,9 milioane euro, ce reflecta investitiile semnificative realizate pentru dezvoltarea activitatilor comerciale. Blended ARPU (venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament) a fost de 5,4 euro, dar se asteapta sa creasca odata cu marirea bazei de clienti si imbunatatirea acoperirii, informeaza compania.

In primele sase luni ale anului, Cosmote a inregistrat venituri din servicii de 14 milioane euro, iar valoarea EBITDA (profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare) a fost de minus 30,5 milioane euro.

Numarul clientilor companiei a ajuns, la finele lunii iunie, la 531.619 de clienti, reprezentand o cota de piata de aproximativ patru la suta.

Din cei peste jumatate de milion de clienti, circa 86 la suta sunt utilizatori de servicii preplatite. Prin prisma serviciilor si produselor accesibile lansate, Cosmote a atras un numar de 256.098 de clienti noi in al doilea trimestru al anului 2006 (aprilie - iunie). 'Operatiunea din Romania, inca la inceputul dezvoltarii sale, face progrese semnificative, iar noi alocam resursele necesare succesului sau pe termen lung', a afirmat Evangelos Martigopoulos, director general executiv Cosmote Group.

Investitiile realizate de companie incep sa dea roade si, in ciuda pierderilor operationale inerente oricarui start-up, evolutia performantelor Cosmote se incadreaza in planurile initiale, se precizeaza in comunicatul companiei. Cosmote a initiat investitii masive in vederea asigurarii succesului sau pe piata si atingerea obiectivelor sale pe termen lung. In primii 3 ani de operare in Romania, investitiile realizate se vor ridica la 450 de milioane de euro si vizeaza in principal extinderea retelei de acoperire, dezvoltarea canalelor de distributie si lansarea produselor accesibile.

Operatorul de telefonie mobila si-a extins reteaua de acoperire in timp record la 90 la suta din populatie si 75 la suta din teritoriu. Cu scopul de a oferi servicii de telefonie mobila de calitate, Cosmote isi va continua investitiile in dezvoltarea retelei de acoperire, astfel incat sa ajunga la acelasi nivel cu ceilalti operatori de pe piata pana la finele anului 2006.

Prin parteneriate strategice si colaborari cu dealeri independenti, Cosmote si-a extins si reteaua de distributie, ajungand in prezent la peste 540 de magazine in toata tara, fata de 260 de magazine la finele anului 2005. Aceasta reprezinta o crestere cu peste 100 la suta intr-un interval de numai sase luni. Produsele preplatite sunt distribuite prin peste 10.000 de puncte de vanzare la nivel national. In urma achizitiei lantului de distributie Germanos, Cosmote Romania va beneficia de un avantaj competitiv semnificativ in efortul de a atrage noi clienti si a-si implementa strategia comerciala.

Cosmote Group, prezent in Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia, a inregistrat in prima jumatate a anului 2006 venituri operationale de 1,037 milioane euro, mai mari cu 31 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea consolidata a EBITDA a fost de 394,6 milioane euro, inregistrand o crestere de aproape 14 la suta fata de primul trimestru al anului 2005. Veniturile nete ale grupului in primul trimestru al anului curent au fost de peste 156,7 milioane de euro.

Agentia Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1161 ori