Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cosmote Romania a inregistrat profit operational de 5 mil.euro, in trimestrul al doilea

Cosmote Romania a inregistrat profit operational de 5 mil.euro, in trimestrul al doilea
Cosmote Romania a raportat un profit operational inainte de depreciere si amortizare in valoare de cinci milioane de euro in al doilea trimestru al 2008, iar veniturile post-paid au crescut cu 119%, in timp ce pre-paid au crescut cu 71% vizavi de aceeasi perioada a anului trecut. In linie cu asteptarile de management, Cosmote Romania ar trebui sa isi poata atinge obiectivul de a completa pozitiv venitul operational pentru anul 2008.


In timpul celui de-al doilea trimestru al 2008, Cosmote Romania a avut peste 404.000 de noi abonati, din care 50.000 post-paid, ridicand numarul de clienti la 4,6 milioane, din care 17% post-paid. Aproape de sfarsitul celui de-al doilea trimestru al 2008, Cosmote Romania a lansat mai multe oferte comerciale agresive, care au ca scop stimularea cresterii numarului clientilor si a utilizarii, care sa conduca la o puternica crestere pe piata globala a momentului.Venitul mediu per utilizator a continuat sa fie afectat de veniturile scazute pre-paid pe utilizator, in conditiile in care piata este dominata de oferte ieftine. Venitul mediu per utilizator din post-paid este de aproximativ patru ori mai mare. Ca rezultat, veniturile post-paid au crescut cu 119% comparativ cu al doilea trimestru al 2008, in timp ce pre-paid din veniturile au crescut cu 71%."Operatiunile sectorului de telefonie mobila au crescut simtitor, precum si cota de piata a acestora, in toate tarile in care este prezenta compania", a declarat directorul executiv OTE, Panagis Vourloumis. "Am inceput sa cercetam diverse arii de dezvoltare impreuna cu noul nostru partener, Deutsche Telekom", a adaugat acesta.
Deutsche Telekom
, ale carui venituri sunt furnizate in proportie de peste 50% de catre activitatea sa internationala, a cumparat 25% din actiunile OTE, ca parte a strategiei privind achizitiile pe piata de telefonie mobila.Profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) al OTE a crescut cu 6,3%, la 578,8 milioane euro, in timp ce vanzarile au crescut cu 2,5%, la 1,591 miliarde euro, pe fondul dezvoltarii diviziei de telefonie mobila Cosmote.
Profitul operational a crescut cu 14%, la 288,3 milioane euro.
Cosmote avea la sfarsitul lunii martie 2008 un numar total de 4,2 milioane de clienti si o cota de piata de peste 17%.  Compania este prezent in Romania din decembrie 2005 si detine retailerul telecom Germanos.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1296 ori