Cosmote anunta venituri in scadere

Vineri, 06 Mai 2011, ora 11:18
1668 citiri
Cosmote anunta venituri in scadere

Veniturile Cosmote Romania au scazut in primul trimestru cu 6,5%, la 107,3 milioane euro, din cauza conditiilor economice dificile si a ofertelor "foarte agresive" de pe segmentul prepaid, a anuntat vineri grupul elen OTE, anunta Mediafax.

Numarul de clienti ai companiei era de 6,6 milioane la finele lunii martie, dintre care 22,4% postpaid (pe baza de abonament), se arata intr-un comunicat transmis de OTE.

La finele anului trecut, Cosmote Romania avea 6,9 milioane de clienti, dintre care 21,9% postpaid, potrivit raportarilor anterioare ale grupului.

Profitul EBITDA (inainte de includerea dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii) a crescut de peste doua ori, la 17,9 milioane euro, de la 6,6 milioane euro in primul trimestru al anului trecut, cand veniturile au fost de 114,8 milioane euro.

Marja de profit EBITDA a urcat astfel de circa trei ori, de la 5,7% la 16,7%.

"Excluzand costurile programului de disponibilizari voluntare din primul trimestru al anului trecut, EBITDA s-a dublat, reflectand imbunatatirile operationale semnificative in urma integrarii cu succes a Zapp", se arata in comunicat.

#cosmote romania, #profit mai mic, #venituri cosmote, #venturi scadere , #stiri Cosmote