Cosmote: Achizitia retelei de telefonie mobila Zapp aduce o intensificare a concurentei

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 12:27
2265 citiri
Cosmote: Achizitia retelei de telefonie mobila Zapp aduce o intensificare a concurentei

Achizitia retelei de telefonie mobila Zapp, operata de compania Telemobil, de catre Cosmote aduce o intensificare a concurentei pe piata de profil, apreciaza oficialii Cosmote, care au anuntat vineri depunerea documentatiei la autoritatile relevante, in vederea finalizarii tranzactiei.

"Achizitia Zapp de catre Cosmote aduce o intensificare a concurentei, precum si beneficii pentru milioanele de romani care doresc sa comunice intr-o maniera inca si mai accesibila, avand la dispozitie o selectie mai mare de servicii de ultima generatie, in special in domeniul broadband-ului mobil", au declarat, intr-un comunicat, oficialii companiei, potrivit Mediafax.

Cosmote a semnat la inceputul lunii un acord pentru achizitia Telemobil, operatorul retelei Zapp, care detine o licenta 3G.

Tranzactia presupune plata a 61 de milioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre operator a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146 de milioane euro.

Recent, Consiliul Concurentei a anuntat ca analizeaz? concentrarea economica realizata de operatorul de telecomunicatii Cosmote prin dobandirea controlului unic asupra companiei Telemobil din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale.

 

#cosmote, # zapp, # concurenta, # achizitie , #stiri Cosmote