Cosmote a preluat operatorul Zapp pentru 207 mil. euro

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 09:37
3143 citiri
Cosmote a preluat operatorul Zapp pentru 207 mil. euro

Cosmote Group a semnat acordul de achizitie al Telemobil S.A, compania care detine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro, se arata intr-un comunicat remis marti de grupul elen, transmite NewsIn.

Astfel, suma pentru achizitia actiunilor Zapp este estimata la aproximativ 61 milioane euro, iar Cosmote va prelua, in urma tranzactiei, datoriile si obligatiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane de euro, dintre care majoritatea vizeaza extinderea retelelor 3G si CDMA.

"Cosmote Group a semnat astazi in Bucuresti acordul de achizitie al Telemobil S.A. (Zapp). Acordul de cumparare a actiunilor a fost semnat de Michael Tsamaz, CEO al Cosmote Group si, din partea vanzatorului, de catre Nadim Akkawi, director corporate Finance, membru al Saudi Oger Group", se arata in comunicat.

In plus, companiile Citigroup Global Markets Limited (CITI) si NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanti financiari ai Cosmote pentru aceasta tranzactie.

"Tranzactia semnata astazi marcheaza o noua etapa de crestere si extindere a bazei de utilizatori pentru Cosmote Romania, avand in vedere ca licentele 3G si CDMA, precum si infrastructura permit companiei sa ofere cele mai competitive servicii de date si voce din Romania. Activand pe una dintre cele mai competitive piete din Europa si in numai trei ani si jumatate de la lansare, parcursul impresionant al companiei este dovada ca aceasta companie poate utiliza la maxim beneficiile acestei noi investitii.", a declarat CEO-ul Cosmote, Michael Tsamaz.

De asemenea, potrivit reprezentantilor companiei, achizitia este supusa, intre alte conditii, aprobarii autoritatilor relevante din Romania.

Reprezentantii Zapp au anuntat marti, printr-un comunicat, ca sunt multumiti de finalizarea tranzactiei privind vanzarea companiei catre Cosmote Group, considerand-o avantajoasa pentru ambele companii.

"Aceasta tranzactie vine dupa o perioada de investitii in infrastructura companiei, timp in care am efectuat lucrari majore de extindere a ariei de acoperire si am lansat noi servicii in parteneriat cu China Development Bank si ZTE Corporation.

Adaugarea serviciilor de internet mobil de mare viteza de la Zapp la portofoliul de servicii oferite de Cosmote va fi foarte avantajoasa pentru ambele companii si pentru clientii lor", a declarat Director Corporate Finance pentru Grupul Saudi Oger, Nadim Akkaoui.

Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobila de pe piata din Romania. Compania si-a lansat operatiunile comerciale in anul 1993. In prezent, detine o licenta CDMA in banda 450 MHz si o licenta 3G in banda 2100 MHz.

Reteaua 3G a companiei acopera 23 de orase din Romania. In 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane euro, in timp ce baza de abonati depasea 374.000.

Cosmote a intrat pe piata de telefonie mobila in anul 2005, prin achizitia Cosmorom.

Compania a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit inainte de deprecieri si amortizari (EBITDA) de circa 13 milioane de euro si o crestere a numarului de clienti cu 44%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

#cosmote, #zapp, #milioane, #euro , #stiri Cosmote

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  2. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  5. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  6. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose